Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Influenssarokotus kannattaa vielä ottaa: lauantaina se onnistuu Kyllön rokotustapahtumassa

Influenssarokotus kannattaa vielä ottaa: lauantaina se onnistuu Kyllön rokotustapahtumassa

Jyväskylän Kyllön terveysasemalla ja neuvolassa on talven viimeinen influenssarokotuspäivä lauantaina 13. tammikuuta klo 8–13. Rokotuspäivä on avoin kaikille Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen (Jyte) asiakkaille, ei vain jyväskyläläisille. Rokotuspäivänä voi tarvittaessa uusia myös jäykkäkouristus- eli tetanusrokotuksensa.

– Jyten alueella on jo todettu influenssatapauksia. Rokote on edelleen paras suoja tautia vastaan, muistuttaa avosairaanhoidon palvelupäällikkö ja vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

Terveysasemalla ja neuvolassa muistutetaan, että rokotuspaikalle on otettava mukaan Kela- tai neuvolakortti. Rokotusta varten kannattaa pukeutua niin, että rokottaminen onnistuu sujuvasti, esimerkiksi helposti riisuttavaan paitaan.

Maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutettuja riskiryhmiä ovat esimerkiksi kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset, raskaana olevat naiset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri ja varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat. Muut kuntalaiset voivat halutessaan hankkia rokotteen itse lääkärin antamalla reseptillä apteekista. Liikuntarajoitteisille potilaille rokote voidaan antaa myös omalla terveysasemalla.

Rokotuspäivinä Kyllön terveysaseman 2. kerroksen Terve-tapahtumaan on varattu huone rauhoittumiseen ja lepäämiseen rokotuksen jälkeen. Terve-tapahtuman esittelypisteisiin voi käydä tutustumassa myös ilman rokottautumista.

Lisätietoja:
Rokote ja kausi-influenssatilanne: Ilkka Käsmä, avosairaanhoidon palvelupäällikkö ja vastaava lääkäri, p. 014 266 2082, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Kyllön rokotuspäivä: Mirva Molkkari, osastonhoitaja, Kyllön terveysasema, p. 014 266 2028, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Neuvoloiden rokotuspäivä: Niina Romo, osastonhoitaja, p. 014 266 2220, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

9.1.2018Elina Gråsten

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje