Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä kunnalliseen ja yksityiseen esiopetukseen haetaan 23.1.-7.2.

Jyväskylässä kunnalliseen ja yksityiseen esiopetukseen haetaan ajalla 23.1. – 7.2.

Elokuun 9. alkavaan maksuttomaan esiopetukseen hakevat kaikki 6-vuotiaat lapset, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat 5-vuotiaat sekä ne 7-vuotiaat, joiden perusopetuksen aloittamista on siirretty vuodella eteenpäin.

Jyväskylässä kunnalliseen ja yksityiseen esiopetukseen haetaan ajalla 23.1.-7.2. sähköisen asioinnin kautta osoitteessa www.jyvaskyla.fi/paivahoito/sahkoinen_asiointi. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, haetaan hoitopaikkaa esiopetukseen haun yhteydessä. Perheillä on oikeus esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen vain vanhempien työn tai opiskelun perusteella. Oikeus varhaiskasvatukseen toimintavuonna 2018–2019 voidaan tarvittaessa tarkistaa myöhemmin.

Yksityisessä päiväkodissa järjestettävään esiopetukseen haetaan sähköisen asioinnin kautta täyttämällä esiopetushakemus ja palvelusetelihakemus, jos perhe tarvitsee esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta.

Jyväskylässä esiopetusta järjestetään päiväkodeissa. Ruotsinkielinen esiopetusryhmä sijaitsee Onnimannin päiväkodissa. Perheet saavat sähköisen päätöksen esiopetuspaikasta 31.3. mennessä. Perusopetuslain mukaan jokaisen esiopetusikäisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen. Vastuu osallistumisesta on huoltajilla.

Palveluohjaus auttaa esiopetuspaikan hakemisessa

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus auttaa, jos sähköisessä ilmoittautumisessa on ongelmia tai lapsen esiopetuksen järjestelyissä on kysyttävää. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse 014 266 3100 tai sähköpostitse varhaiskasvatus.palveluohjaus@jkl.fi. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella.

Lisätietoja esiopetuspaikoista ja hakumenettelystä löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/paivahoito/esiopetus. Sivuilta löytyy tietoa myös esiopetuksen opetussuunnitelmasta ja -toimintavuodesta.

Lisätietoja:
palveluasiantuntija Päivi Haapajoki, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 7670
palveluohjaus, p. 014 266 3100

19.1.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje