Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Arkkitehtiopiskelijoita sparrataan Jyväskylässä

Arkkitehtiopiskelijoita sparrataan Jyväskylässä

TTY:n kurssilaiset tutustumassa Jyväskylässä
TTY:n kurssilaiset tutustumassa suunnittelualueeseen Jyväskylässä.

Noin 50 Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtiopiskelijaa ideoi tammi-helmikuussa Jyväskylän keskustan itäosan tulevaisuutta. Suunnittelualue sisältää neljä ruutukaava-alueen korttelia, pienen palan Lutakon aluetta, rautatie- ja maantiealueita sekä Jyväsjärven rantaa. Arkkitehtiopiskelijoita auttaa ideointityössä lähes 20 jyväskyläläisen sparrausryhmä, joka koostuu aktiivisista kaupunkilaisista ja Jyväskylän kaupungin viranhaltijoista.

”Lähes kaikki opiskelijat ovat kolmannelta vuosikurssilta ja tämä on heidän ensimmäinen varsinainen aluesuunnittelutehtävänsä. Suunnittelualue on poikkeuksellisen monimuotoinen ja mielenkiintoinen. Uusien ratkaisujen löytäminen ei kuitenkaan missään nimessä tule olemaan helppoa, mutta onneksi jyväskyläläisten apua on tarjolla”, kertoo kurssin vetäjä, yhdyskuntasuunnittelun professori Juho Rajaniemi. Vastaava kurssi on aiempina vuosina järjestetty muun muassa Pietarsaaressa, Lempäälässä, Kangasalla ja Orimattilassa. Rajaniemen mukaan opiskelijoiden ja paikallisten sparraajien yhteistyö on ollut molemmin puolin hyödyllistä. ”Opiskelijat ovat oppineet faktojen lisäksi tärkeitä yhteistyötaitoja, ja paikalliset ovat saaneet uusia näkökulmia kotikaupunkiinsa.”

Jyväskylän kaupungin yhteyshenkilönä kurssin aikana toimii arkkitehti, projektipäällikkö Tuija Solin. Hänen mukaansa tehtävän mielenkiintoa ja ajankohtaisuutta lisää vielä se, että alueella on merkittävyyttä Jyväskylän ydinkeskustan täydennysrakentamisen kannalta. Strategisten linjausten mukaa keskustan asukasmäärähän aiotaan kaksinkertaistaa. Liikenteen ja maankäytön yhteensovittaminen on erityinen haaste.

Kurssi on intensiivikurssi, mikä tarkoittaa, että 12 opiskelijaryhmän suunnitelmat ovat nähtävillä kaikille niistä kiinnostuneille torstaina 22.2.2018 klo 16-17 Nikolainsalissa. Töistä tehdään myöhemmin kevään aikana julkaisu, joka pyritään laittamaan esille Jyväskylän kaupungin internetsivuille.

Lisätietoja antavat:

- Tampereen teknillinen yliopisto, professori Juho Rajaniemi, p. 044 524 7245, juho.rajaniemi@tut.fi

- Jyväskylän kaupunki, projektipäällikkö Tuija Solin, p. 014 266 5054, tuija.solin@jkl.fi

19.1.2018Ilona Hokkanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje