Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan ajalla 23.1.-7.2.

Jyväskylässä ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan ajalla 23.1.–7.2.

Elokuussa 2018 koulun aloittavat kaikki vuonna 2011 tai sitä aikaisemmin syntyneet lapset, jotka eivät vielä ole aloittaneet koulunkäyntiään. Ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan ajalla 23.1–7.2. sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://wilma.jkl.fi.

Tulevien koulunsa aloittavien lasten huoltajat saavat viikoilla 3-4 koteihin kirjeen, jossa ohjeistetaan tarkemmin ilmoittautumisen käytänteistä. Jyväskylän kaupungin kouluihin, Jyväskylän normaalikouluun, Jyväskylän kristilliseen kouluun ja Jyväskylän steinerkouluun ilmoittaudutaan samalla lomakkeella. Ensimmäiselle luokalle ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaudutaan myös perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriin. Jyväskylässä ensimmäiselle luokalle ilmoittautujia on 1550 oppilasta.

Jos huoltajien käytössä ei ole internet-yhteyttä, voi ilmoittautumisen tehdä lähimmällä alakoululla 7.2. mennessä koulun aukioloaikana. Tieto oppilaaksiotosta lähetetään Wilma-viestillä keskiviikkona 5.4.

Palveluohjaus auttaa ilmoittautumisessa

Perusopetuksen palveluohjaukseen voi olla yhteydessä, jos sähköisessä ilmoittautumisessa on ongelmia tai lapsen koulunkäynnin järjestelyissä on kysyttävää. Perheitä pyydetään olemaan yhteydessä palveluohjaukseen myös, jos lapsen koulunkäynti halutaan aloittaa vuotta aikaisemmin tai myöhemmin. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse
014 266 0180 tai sähköpostitse perusopetus.palveluohjaus@jkl.fi. Palvelupuhelin on avoinna klo 8.30–15 ajalla 23.1.–7.2. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella. Lisätietoja perusopetuksesta ja oppilashuollon palveluista löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/opetus. Wilma-tunnuksen luomisesta ja sähköisen ilmoittautumislomakkeen täyttämisestä on laadittu ohjevideot, jotka löytyvät 23.1. alkaen osoitteesta www.jyvaskyla.fi/opetus/ilmojahaku/ekaluokka.

A1-kieli alkaa 11 koululla jo ensimmäisellä luokalla

Jyväskylä on mukana opiskeltavien kielien valikoiman laajentamisen kokeilussa. Tämä tarkoittaa, että 11 koululla ensimmäisen vieraan kielen, A1-kielen, opiskelu alkaa ensimmäisellä luokalla. Puuppolan, Keltinmäen ja Halssilan kouluissa, Muuratsalon, Säynätsalon, Liinalammin, Tikkalan ja Haapaniemen päiväkoti-kouluissa sekä Tikkakosken, Vaajakummun ja Korpilahden yhtenäiskouluissa ensimmäinen vieras kieli alkaa tämän johdosta jo ensimmäisellä luokalla. A1-kieleksi voi valita saksan, ruotsin, venäjän tai englannin kielen.

A1-kielivalinnasta järjestetään yhteinen vanhempainilta 14.3. klo 18 Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa. Varsinainen kielivalinta suoritetaan Wilma-järjestelmässä 5.4. ensimmäisen luokan oppilaaksioton vahvistamisen jälkeen.

Seitsemännelle luokalle siirtyy 1250 oppilasta

Seitsemännelle luokalle ilmoittaudutaan osoitteessa https://wilma.jkl.fi ajalla 23.1–7.2. Sähköinen lomake löytyy Wilman etusivulta. Nykyiset kuudennen luokan oppilaat ovat saaneet Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin seitsemännelle luokalle ilmoittautumisen käytänteistä.

Perusopetuksen 7. luokan aloittavan oppilaan lähikoulu määräytyy pääsääntöisesti kotiosoitteen mukaan. Koulupaikkaan vaikuttavat lisäksi neljännellä luokalla valittu A2-kieli ja opiskelu musiikki- tai englannin/ruotsinkielisellä luokalla. Yhtenäiskoulujen oppilaat jatkavat opiskelua 7. luokalla yleensä omassa yhtenäiskoulussa. Tieto yläkoulujen oppilasvalinnasta lähetetään Wilma-viestillä keskiviikkona 5.4.

Lisätietoja:
palveluasiantuntija Päivi Haapajoki, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 7670
suunnittelija Tella Vuolle-Oranen, perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri, p. 014 266 4036
palvelupäällikkö Pia Bärlund, perusopetuspalvelut, kieli- ja kulttuuriryhmien opetus, puh. 014 266 4889

19.1.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje