Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Digitaalisen taiteen ilmaistapahtuma kutsuu kokemaan lisättyä todellisuutta ja virtuaalitodellisuuden sovelluksia taidemuseossa 2.-4.2.

Digitaalisen taiteen ilmaistapahtuma taidemuseossa 2.–4.2.2018 / City of Digital Art Festival is arranged at the Art Museum

Nordic Art Network järjestää taidemuseossa ilmaisen, koko perheelle sopivan digitaalisen taiteen tapahtuman City of Digital Art Festivalin helmikuun alussa. Tapahtumassa voi esimerkiksi ihmetellä lisätyn todellisuuden avulla eläviksi muuttuvia taideteoksia ja luoda itse virtuaalimaalauksia muiden nähtäväksi. Taiteilijat ovat Suomesta, Japanista ja Iso-Britanniasta. Katutasossa virkistystä viikonlopun ajan tarjoaa Tiimiakatemian opiskelijoiden pop up -kahvila Unicorner. -Nuoria ja lapsia kiinnostavat tällä hetkellä älypuhelimet ja erilaiset mobiilisovellukset. Mutta laitteita voi käyttää myös taiteen tarkasteluun tai esittämiseen ja digitaalinen taide voi olla yksi houkutin käydä taidemuseossa, kertoo tapahtuman koordinaattori ja näyttelyn kuraattori Oleksiy Kovalenko innostuneena. Lataa ilmainen Arilyn-ohjelma etukäteen mobiililaitteeseesi ja tule koko perheen tapahtumaan!
Information available also in English here

Ukrainalaissyntyinen Oleksey Kovalenko opiskelee kansainvälistä liiketoimintaa ja yrittäjyyttä Jyväskylän yliopistossa ja tunnustautuu taiteen ja kulttuurin ystäväksi. Tapahtuma on myös osa opiskelijoiden kulttuuritapahtumaa.
Digital Art -tapahtuma on vallannut käyttöönsä Oravien pysyvän näyttelyn ja Taikatilan museon ylimmässä kerroksessa. Päänäyttelynä taidemuseon kerroksissa nähdään samalla Jyväskylän Taiteilijaseuran Juhlatuulella -vuosinäyttely. Tapahtuma on avoinna viikonloppuna klo 11–18 ja lisäksi perjantaina on pidennetty aukioloaika klo 20 saakka, samalla pidetään näyttelyn kaikille avoimet avajaiset.

Taiteilija Hannah Alice (UK) on piilottanut taidemuseoon unieläimiä. Unieläimet eivät uskaltautuneet mennä näyttelytiloihin vaan voivat sijaita hississä, käytävillä tai taidevessan lähellä. Löydätkö kaikki eläimet?
Nämä unieläimet saavat vipinää käpäliinsä, kun tarkastelet niitä Arilyn-ohjelman kautta mobiililaitteellasi. Mm. kuvittajana työskentelevä Hannah Alice asuu Jyväskylässä.

Pöhinä Games on Jamkin opiskelijoiden tuottama virtuaalikokemus Oravien näyttelytilassa, jossa vanhempien makuuhuone muuttuu armeijan puolijoukkueteltaksi ja sinä kipinämikoksi!
Näkö- ja kuuloaistimusten lisäksi voit kokea myös kamiinan lämmön. Kyseessä on lisätyn todellisuuden avulla luotu hypertodellisuus, jonka voit kokea virtuaalilaseilla ja kuulokkeilla.

Oravien olohuoneessa on tehty tilaa grafiikan sijaan internetissä toimivien digitaalisten taiteilijoiden teoksille. Mobiililaitteen linssien läpi teokset heräävät eloon. Noin 15 teoksen katseluun tarvitset Arilyn-ohjelmaa.
Oravien kodin lastenhuoneen seinän täyttävät Riikka-Maria Partasen maalaukset. UV-valo saa maalaukset hehkumaan.
Taikatilassa kokeillaan virtuaalimaalausta ilman sivellintä. Se onnistuu VR-laseilla. Projektori heijastaa syntyvän maalauksen kaikkien katsottavaksi.
Tapahtuman yhteydessä esitellään myös ensimmäinen lisätyn todellisuuden seinämaalaus. Yhteistyössä Upeartin kanssa toteutettu teos löytyy osoitteesta Vapaudenkatu 65. Teos on julkistettu syksyllä 2017 ja nyt se saa uuden ulottuvuuden Arilyn sovelluksen kautta katsottuna. Teokseen liittyy myös musiikkia.

Jyväskylän Hacklab-ryhmä esittelee toimintaansa ja 3D-tulostusta aulassa perjantaina 2.2. klo 18–20, lisätietoja ryhmäntoiminnasta osoitteesta https://jyvaskyla.hacklab.fi

Näyttelyyn tutustumiseen tarvitset oman älypuhelimen tai tabletin, johon lataat ilmaisen Arilyn-ohjelman. Ohjelma kannattaa ladata jo kotona valmiiksi.
Myös omat kuulokkeet on hyvä ottaa mukaan, koska osassa teoksia on oma äänimaailmansa.

Tapahtumaa koordinoi Nordic Art Network -yhdistys yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Stolen Shoes Entertainmentin, Alm Studiosin ja UPEA festivalin kanssa.
Samaan aikaan tiimiakatemia pitää katutasossa Unicorner-kahviota, jossa on suolaista ja makeaa tarjottavaa.
Tapahtuma sopii koko perheelle ja on ilmainen.

City of Digital Art Festival
Digitaalisen taiteen tapahtuma 2.–4.2.2018
Avoinna pe klo 11–20, la–su klo 11–18, kaikille avoimet avajaiset klo 18–20
Vapaa pääsy

Pop up -kahvila Unicorner, katutaso
pe 2.2. klo 12–19
la 3.2. klo 12–17
su 4.2. klo 12–17

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23, Jyväskylä
puh. 014 266 4391
taidemuseo@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/tapahtumat

Lisätietoja:
Sirpa Turpeinen, museolehtori, Jyväskylän taidemuseo, sirpa.turpeinen@jkl.fi, p. 050 542 0591

22.1.2018Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje