Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nuori sellistilupaus, Tšaikovski-kilpailussakin palkittu Pablo Ferrández taituroi Jyväskylä Sinfonian solistina 7.2.

Nuori sellistilupaus, Tšaikovski-kilpailussakin palkittu Pablo Ferrández taituroi Jyväskylä Sinfonian solistina 7.2.

Jyväskylä Sinfonian konsertissa keskiviikkona 7.2. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla kuullaan häikäisevää osaamista sellomaailman huipulta, kun orkesterin solistiksi saapuu espanjalainen Pablo Ferrández. Emotionaalisella intensiteetillään ja persoonallaan yleisöjä ympäri maailman valloittanut Ferrández on palkittu muun muassa Tšaikovski-kilpailussa sekä Paulon sellokilpailussa.

Ferrándezin solistiteoksena on Sergei Prokofjevin Sinfonia concertante. Neuvostoliiton musiikkielämän kauhukakaranakin tunnettu Prokofjev oli elämänsä loppupuolella vaipunut synkkyyteen elämän vaikeuksien vuoksi, mutta hän inspiroitui säveltämään Sinfonia concertanten kuultuaan ilmiömäistä sellistiä Mstislav Rostropovichia.

Konsertin johtaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari Ville Matvejeff. Konsertin toisena teoksena on Edward Elgarin Enigma-muunnelmat, joka toimi englantilaisen myöhäisromantikon läpimurtoteoksena.

Päiväkonsertissa Enigma-muunnelmat
Keskiviikkona 7.2. kuullaan myös päiväkonsertti Jyväskylän teatteritalolla klo 12. Ohjelmassa on iltakonsertin Elgarin Engima-muunnelmat, jonka taustalla on omaperäinen ja kekseliäs idea: Jokainen variaatio kuvaa säveltäjän ystäviä ja puolisoa musiikillisessa muodossa. Heidän persoonallisuutensa ja käytöstyylinsä heijastuvat musiikissa aina naurun ja muiden äänien imitointiin asti. Erityisestä sisällöstään huolimatta musiikki on hurmaavaa ja paikoin syvän tunteellista.

Lue lisää konserteista:
päivä
ilta

Ville Matvejeff
Pablo Ferrández
Kuvapankki

Liput päivällä:
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä ja
17,50 / 14,50 / 8,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Liput illalla:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä


Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Outi Räsänen
p. 014 266 4167
outi.rasanen[at]jkl.fi

25.1.2018Outi Räsänen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje