Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Valon päivä 3.2. näkyy Jyväskylässä monin tavoin

Valon päivä 3.2. näkyy Jyväskylässä monin tavoin

Valon kaupunki Jyväskylä juhlistaa lauantaina 3.2. vietettävää Valon päivää taas monin eri tavoin. Valoteemaista katsottavaa ja koettavaa on tarjolla kaikille ikään katsomatta Valon päivän kunniaksi Laajavuoressa, Ylistönsillalla, Kirkkopuistossa ja Kankaalla. Katso vinkit menoista ja tule mukaan!

Matti Nykäsen mäen hyppytorni valaistaan 2.–3.2.

Valon kaupunki Jyväskylä valaisee Matti Nykäsen mäen hyppytornin Red Bull Crashed Ice -alamäkiluistelun MM-osakilpailun kunniaksi 2.–3.2. Jyväskylän kaupunki järjestää hyppytorniin liukuvärjätyn valaistuksen herkullisilla sinisen, vihreän ja magentan sävyillä – samoin kuin Ylistönsiltaan erikoisvärityksen ja Kirkkopuistoon Kolo-valoteoksen.

Osakilpailu järjestetään jo kolmatta kertaa Laajavuoressa 3. helmikuuta kello 11–16. Red Bull Crashed Ice -maailmankiertue starttasi Yhdysvaltain Saint Paulista tammikuussa. Laajavuoren luonnonjäästä rakentuva, yli 600-metrinen rata on jälleen kiertueen pisin ja samalla luistelijoille vaativin. Rata tarjoaa myös yli 60 metrin korkeuseron.

Tänä vuonna yleisölle on tarjolla entistä enemmän viihdettä, sillä tapahtuma on yksipäiväinen ja katsojat pääsevät todistamaan niin miesten, naisten kuin nuortenkin finaalit saman iltapäivän aikana. Lisäksi tapahtumassa nähdään vahva artistikattaus, kun kello 14.30 Ruudolf, Musta Barbaari, Prinssi Jusuf, Seksikäs-Suklaa, Dosdela ja VG+ nousevat lavalle kilpailun päätteeksi. Lisätietoa kilpailusta löytyy osoitteesta https://www.redbull.com/fi-fi/events/red-bull-crashed-ice-jyvaskyla-2018.

Ylistönsillalla yleisön valitsemat värit 3.–10.2.

Ylistönsillan dynaaminen valaistus vaihdetaan yleisön valitsemiin väreihin. Facebookissa tammikuussa käynnissä olleeseen yleisöäänestykseen tuli runsas määrä osallistumisia ja selväksi suosikiksi nousi magentan ja violetin sävyjä sisältävä väripaletti. Erikoisvalaistus sytytetään Valon päivän iltana 3.2. ja vaihdetaan normaaliksi jälleen SähköValoTeleAV-messujen jälkeen 10.2.

Kolo-valoteos Kirkkopuistossa 1.–12.2.

Muotoilija Elina Ahosen Kolo-valoteos pystytetään Kirkkopuiston suurien kuusten suojaan. Syksyllä Valon kaupunki -tapahtumassa esillä ollut teos on nyt mahdollista kokea uudelleen talvisessa ympäristössä. Ahonen pohtii teoksessaan julkisen ja yksityisen tilan rajaa. Kolo on haavasta rakennettu kartiomainen tila ja sen sisälle saa mennä tunnelmoimaan.

P-Pergamentin taideteokset julkistetaan Kankaalla 3.2.

Kankaan uuden parkkitalon, P-Pergamentin taideteokset julkistetaan Valon päivänä 3.2. kello 18 alkaen valon ja musiikin siivittämänä. Suomen kokeellisen elektronisen musiikin kärkinimiin kuuluvan Ilpo Väisäsen soittamassa ulkoilmakonsertissa kuullaan muun muassa julkisivun valo-ohjelmoinnin mukaan sävelletty teos. Konsertin jälkeen yleisö pääsee tutustumaan pysäköintitalon sisätilojen taiteeseen ja värisuunnitteluun.

Kankaan älytekniikkaa käyttävän parkkitalon, P-Pergamentin kahdella julkisivupinnalla on taiteilijoiden Jaakko Niemelän ja Helena Hietasen suunnittelema, vanhoihin Jyväskylän karttoihin perustuva yli 2000 neliömetrin laajuinen Kartastoja-niminen taideteos, jonka aiheena ovat Jyväskylän historia ja vanhat kartat. Teos herää eloon pimeän tullen – siitä pitää huolen osaksi taidehankintaa kuuluva, ohjelmoitu julkisivuvalaistus.

Sisätilojen taiteesta vastaa arkkitehti-taiteilija Kaisa Berry. Kuhunkin kerrokseen suunnitellut seinälle ja lattiaan maalattavat teokset saavat inspiraationsa Jyväskylän vanhoista kartoista ja ne jatkavat julkisivutaiteen karttateemaa. Kerroksille suunnitellut omat värinsä auttavat asukkaita ja muita parkkihallin käyttäjiä orientoitumaan. Lattiapintoihin maalattavat kuviot ovat pieniä yllätyksiä suuressa kokonaisuudessa.

Taidehankinnat ovat osa Kankaan prosenttikulttuurin taidekokonaisuutta. P-Pergamentti sijaitsee osoitteessa Paperitehtaankatu 3. Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kangastuksia.


Lisätietoja:
- Valon kaupunki -koordinaattori Jani Ruotsalainen, p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jkl.fi
- valaistussuunnittelija, Valon kaupunki -koordinaattori Elisa Hillgen, p. 045 221 8615, elisa.hillgen[at]jkl.fi

29.1.2018Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje