Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mielenilmaus aktiivimallia vastaan seisauttaa paikallisliikenteen 2.2.2018 Jyväskylän seudulla

Mielenilmaus aktiivimallia vastaan seisauttaa paikallisliikenteen 2.2.2018 Jyväskylän seudulla

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK järjestää perjantaina 2.2. mielenilmauksen aktiivimallia vastaan ja tukilakkoon ovat menossa auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT sekä Rakennusliitto.

Tämän hetkisten tietojen mukaan Jyväskylän paikallisliikenteen Linkki-linja-autot eivät liikennöi mielenilmausten vuoksi perjantaiaamusta 2.2. klo 3.00 alkaen. Mielenilmaus kestää perjantai-iltaan klo 18.00 asti ja liikenteen arvioidaan palaavan normaaliksi klo 19.00 mennessä. Jyväskylän seudun joukkoliikenne pahoittelee kaikille matkustajilleen liikennöinnin estymisestä aiheutuvia hankaluuksia ja haittoja.

Perusopetuksen koululaisia kuljettavat paikallisliikenteen linja-autot ovat myös poissa liikenteestä, mutta takseilla ajettavat koulukuljetukset toimivat normaalisti. Lakko ei näillä näkymin vaikuta seutuliikenteen vakiovuoroihin. Tiedot ajettavista seutuliikenteenvuoroista löytyvät Matkahuollon ja liikennöitsijöiden nettisivuilta.

Mielenilmaus ei vaikuta Jyväskylän Linkki-VIP –palveluliikenteeseen. Linkki-VIPit liikennöivät 2.2. normaaliaikataulujensa mukaisesti, aikataulut löytyvät osoitteesta www.jyvaskyla.fi/liikenne/palvelu. Myös taksein hoidettavat päivä-, työ- ja toimintakeskuskuljetukset pystytään perjantaina ajamaan suunniteltujen aikataulujen mukaisesti.

Huolimatta siitä, että kyseessä on joukkoliikenteen järjestäjästä riippumaton syy, Jyväskylän seudun joukkoliikenne hyvittää kausilippuasiakkailleen aiheutuvan tappion. Voimassa olevan kausilipun käyttäjä saa perjantailta 2.2. kertakorvauksena vuorokausilipun. Lipulla voi matkustaa vuorokauden ajan, kuten kausilipullakin omilla matkustusvyöhykkeillä. Kausilipun käyttäjä voi tehdä kirjallisen hyvityshakemuksen seuraavan kausilippulatauksensa yhteydessä tai viimeistään 16.2. mennessä Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7). Lipun saa mukaan heti, jos hyvityksen saamisen edellytykset täyttyvät. Hyvityslippuja ei ole jaossa Waltti-palvelu- ja latauspisteinä toimivissa R-kioskeissa eikä linja-autoissa. Hyvityshakemus löytyy Linkin nettisivuilta osoitteesta http://linkki.jyvaskyla.fi/liput/waltti/matkustusohjeet

Viimeisimmät tilannetiedot löytyvät Linkin nettisivuilta http://linkki.jyvaskyla.fi

Lisätiedot: Jyväskylän kaupunki, palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

Jyväskylän seudun joukkoliikenne tuottaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita linjoilla 1–39 ja 42 (ei 13M) Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy.

29.1.2018Katja Kauppila

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje