Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keltinmäen päiväkeskuksen yhteisöllinen Kahvihuone avaa ovensa Jyväskylässä

Keltinmäen päiväkeskuksen yhteisöllinen Kahvihuone avaa ovensa Jyväskylässä

Jyväskylän Keltinmäen ikääntyneiden päiväkeskuksessa avataan uudenlainen yhteisöllinen Kahvihuone 5. helmikuuta. Avajaisia vietetään klo 13-15.

Ajatus uudenlaisesta kahvihuoneesta syntyi Taidetuulahdus- hankkeen aikana yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Hankkeen yhteisötaiteilijat Jari Siljamäki ja Hanna Veander ovat toimineet osana päiväkeskusten arkea viime syksystä alkaen.

Jyväskylän kaupungin vanhus- ja kulttuuripalvelujen yhteinen kokeiluhanke Taidetuulahdus valittiin viime kesänä mukaan hallitusohjelman kärkihankkeisiin. Hankkeen tavoitteena on ollut selvittää, miten kulttuuri- ja taidetoimintaa voidaan ankkuroida sosiaali- ja terveyspalveluihin. Kokeilua on toteutettu ikääntyneiden päiväkeskuksissa Kortepohjassa ja Keltinmäessä. Puolivuotinen hanke päättyy helmikuussa.

Päiväkeskusasiakkaat mukana toteutuksessa

Keltinmäen päiväkeskuksessa on tammikuun ajan sudittu seiniin uutta maalia ja tuunattu vanhoja huonekaluja Kahvihuonetta varten. Päiväkeskusasiakkaat ovat olleet mukana toteutuksessa. Yhdessä on valittu tuolinpäällisiä, mietitty kaappikellon väriä ja tekemisen lomassa on nautittu hyvästä seurasta.

-Ikääntyneiden päiväkeskusten toiminta on avointa kaikille. Uskomme viihtyisän, taiteellisen kahvihuoneen helpottavan ihmisten kohtaamisia. Tilan toivotaan saattelevan asiakkaita mielikuvitusmatkalle, vaikkapa etelän lämpöön, taiteilijat Hanna Veander ja Jari Siljamäki kertovat.

Lähialueen asukkaat ovat tervetulleita tutustumaan päiväkeskuksen toimintaan. Uusi kahvitila toimii omatoimiperiaatteella päiväkeskuksen aukioloaikana.

-Asiakkaat, taiteilijat ja päiväkeskuksen henkilökunta odottavat innolla avajaisia. Tällainen uudenlainen aktivoiva yhteistoiminta on oikea piristysruiske, kiittää palveluesimies Eila Ahvenainen.

Lisätietoja: päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen, puh. 014 266 3687

Opetus- ja kulttuuriministeriön
- kärkihankesivu: http://minedu.fi/prosenttitaide
- ohjatut kokeilut: http://minedu.fi/ohjatut-kokeilut
Taidetuulahdus Facebookissa: Jyväskylän päiväkeskukset ikääntyneille
Aihetunnisteet: #tuleluotaide, #taidetuulahdus
Kuvia tiedotuskäyttöön: http://bit.ly/2nbJkuk

Prosenttiperiaatteen laajentamisen kärkihankkeella pyritään edistämään taiteen hyvinvointivaikutuksia lisäämällä eri taiteenalojen ja kulttuuripalvelujen tarjontaa ja käyttöä sosiaali-ja terveydenhuollon hoito- ja asiakastyössä. Pitkän tähtäimen tavoite on saada vakiinnutetuksi taide- ja kulttuurilähtöiset hyvinvointipalvelut osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteita ja hyvinvoinnin seurantaa. Yksi kärkihankkeen kokeiluista on Taidetuulahdus, joka toteutetaan Jyväskylän kaupungin vanhus- ja kulttuuripalveluiden yhteishankkeena Keltinmäen ja Kortepohjan päiväkeskuksissa.

29.1.2018Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje