Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä työkykyä ja virkeyttä vanhuspalvelujen henkilöstölle

Jyväskylässä työkykyä ja virkeyttä vanhuspalvelujen henkilöstölle

Kuvaaja Jouni KallioJyväskylän kaupungin vanhuspalveluissa vietetään henkilöstön aktivointiviikkoa 5.-9. helmikuuta.
Viikolla käynnistetään työhyvinvointia edistävää toimintaa vanhuspalvelujen työyhteisöissä. Toiminnalla tavoitellaan henkilöstön terveyden ylläpitämistä, palautumista ja fyysisen työkyvyn kehittymistä. Tärkeässä roolissa on myös ergonomiaosaamisen ja apuvälineiden monipuolisempi käyttö vanhuspalvelujen toimintayksiköissä.
-Toivottavasti saamme aktivointiviikosta vanhuspalveluihin säännöllisen tapahtuman. On tärkeä kiinnittää huomiota työntekijöiden jaksamiseen ja työstä palautumiseen, korostaa vanhuspalvelujen palvelujohtaja Maarit Raappana.

Monipuolista ohjausta ja neuvontaa henkilöstölle viikon aikana

Työfysioterapeutti ohjaa henkilöstöä huomioimaan työergonomiaa käytännön työssä muun muassa Väkkärän, Väinönkadun ja Luhtisen palvelukeskuksissa sekä Jokikartanon asumisyksiköissä.
-Työssä tärkeintä on kiinnittää huomiota työasentoihin sekä nostoissa ja siirtymisissä apuvälineiden käyttöön, opastaa työfysioterapeutti Paula Takala.

Toimintayksiköille voi varata Kesytä stressi – säätelykonseptin, jonka toteuttaa opettaja Heli Väisänen. Konsepti sisältää lyhyen teoreettisen osuuden stressin syntymekanismista, stressin säätelystä sekä palautumisesta. Palveluesimiehet voivat varata parin tunnin tietoiskun toimintayksikköönsä. Kurssilla opitaan nopeita sekä helppoja kehon ja mielen hyvinvointia parantavia tapoja, joita voi jatkossa hyödyntää sekä työssä että vapaa-ajalla.

Työkiireet ja arki altistavat niin fyysiselle kuin henkiselle kuormitukselle. Työpsykologi Anneli Tuura vetää hyvinvointiin ja jaksamiseen painottuvan palautumisvalmennuksen Työterveys Aallossa. Aiheina valmennuksissa ovat työn kuormitustekijöiden tunnistaminen sekä hyvinvointitottumukset.

Ikääntyneiden toimintayksiköissä kuntosaleja voi käyttää myös työntekijät

Jyväskylässä useassa ikääntyneiden palvelukeskuksessa sijaitsee oma kuntosali, ja ne ovat myös henkilöstön käytettävissä. Näissä kuntosaleissa saa aktivointiviikon aikana opastusta Jamk:n fysioterapeuttiopiskelijoilta. Fysioterapeuttiopiskelijat ovat olleet mukana suunnittelemassa kuntosaliopastuksia henkilöstölle ergonomianäkökulmasta.
Henkilöstöä kannustetaan käyttämään maksuttomia työyksiköiden yhteydessä olevia kuntosaleja ympäri vuoden.

Työterveys Aalto on yhdessä Jyväskylän kaupungin henkilöstöpalvelujen kanssa tehnyt opastevideoita henkilöstölle ergonomian huomioimiseksi asiakastyössä. Videot ovat henkilöstön käytettävissä kaupungin sisäisillä verkkosivuilla.

Henkilöstön on mahdollista saada lisäksi maksutonta liikuntaneuvontaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista.

Syyskuussa on tarkoitus järjestää samanlainen aktivointiviikko vanhuspalvelujen henkilöstölle uudelleen.

Lisätietoa: palvelujohtaja Maarit Raappana, puh. 014 266 3634, työkykypäällikkö Marja-Leena Oinonen, puh. 014 266 4015, työfysioterapeutti Paula Takala, puh. 014 266 8650, työterveyshoitaja Heidi Väliaho, puh.014 266 7632

1.2.2018Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje