Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä Säynätsalon kunnantalolle uutta ympärivuotista toimintaa

Jyväskylässä Säynätsalon kunnantalolle uutta ympärivuotista toimintaa

Säynätsalon kunnantalosta luodaan entistäkin houkuttelevampi matkailu- ja tapahtumakohde niin kansainvälisille kuin kotimaisillekin vierailijoille. Toiminnan ympärivuotisuuteen panostetaan käynnistämällä arkkitehtuurin ja muotoilun residenssiohjelma. Matkailu- ja residenssitoiminnan tueksi yrittäjällä on tavoitteena avata kesällä 2018 kunnantalolle ympärivuotinen kahvila.

Säynätsalon kunnantalossa panostetaan uusiin palveluihin uudella konseptilla

Säynätsalon kunnantalo profiloituu toiminnoiltaan yhä vahvemmin modernin arkkitehtuurin ja muotoilun taloksi. Kunnantalo houkuttelee Aallon arkkitehtuurista kiinnostuneita matkailijoita, opiskelijoita ja arkkitehtejä ympäri maailmaa. Kansainväliset opiskelijaryhmät ovat arkipäivää. Talo kiinnostaa kasvavaa joukkoa modernista pohjoismaisesta arkkitehtuurista kiinnostuneita amerikkalaisia, japanilaisia ja kiinalaisia.

Lokakuussa 2018 kunnantalossa käynnistetään kansainvälinen arkkitehtuuriin ja muotoiluun keskittynyt residenssitoiminta. Käynnistysvaiheessa majoitus- ja työskentelytilat tarjotaan 6-8 opiskelijalle tai tutkijalle 1-2 kuukauden ajaksi talvikaudella. Yhteistyökumppanina sisällön tuottamisessa toimii Alvar Aalto -säätiö.

Matkailun vahvistaminen Säynätsalon kunnantalolla on residenssitoiminnan ohella toinen painopistealue. Kiinnostavia, erityisesti arkkitehtuurin ja luontomatkailun yhdistäviä matkailutuotteita suunnitellaan yhdessä eri toimijoiden kanssa. Kunnantalo on jatkossa entistä paremmin avoinna myös lähialueen tarpeita ajatellen. Kunnantalolla voidaan järjestää monenlaisia tilaisuuksia. Arvokas kunnanhallituksen huone soveltuu parhaiten kokouksiin ja näyttävä valtuustosali on parhaimmillaan seminaari- tai luentotyyppisissä tilaisuuksissa. Myös pienimuotoiset konsertit, siviilivihkimiset ja muisto-, kaste- tai nimenantotilaisuudet sekä taidenäyttelyt sopivat taloon.

Kahvilahanke on rakennuslupavaiheessa ja suojeltujen arvokiinteistöjen kohdalla on aina tehtävä tarkat ja kattavat selvitykset ennen töiden aloittamista. Suunnitelmat onkin laadittu tiiviissä yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön ja Museoviraston kanssa. Lupakäsittelyn jälkeen mahdollisesti alkavasta rakennushankkeesta vastaa Jyväskylän kaupungin Tilapalvelu. Kahvilan kalustamisesta ja liiketoiminnasta vastaa yrittäjä. Kaikkien osapuolten yhteisenä tavoitteena on avata ensi kesänä kunnantalolle ympärivuotinen kahvila, jonka yhteydessä toimisi pienimuotoinen konditoria ja leipomo.

-Säätiön näkökulmasta katsottuna kunnantalo on Aallon tuotannon ydinkohteita, joka on erittäin hyvin säilynyt. Kohteen pysyminen soveltuvassa käytössä on myös erittäin tärkeää, sanoo arkkitehti, FM Jonas Malmberg, Alvar Aalto –säätiöstä.

Tavolo Bianco Oy jatkamaan kunnantalon tarinaa

Säynätsalon saarella, Jyväskylässä sijaitseva Säynätsalon kunnantalo on yksi Alvar Aallon merkittävimmistä suunnittelutöistä. Päijänteen tuntumassa mäntymetsien kupeessa sijaitsevan kunnantalon alkuperäinen käyttötarkoitus pienen puuteollisuusyhteisön hallinnollisena keskipisteenä päättyi Säynätsalon kunnan yhdistyttyä Jyväskylän kaupunkiin vuonna 1993. Jyväskylän kaupungin palvelupisteen lopetettua toimintansa kunnantalolla vuoden 2016 alusta mahdollistui upean rakennuksen herättäminen uuteen elämään, mutta vahvasti mennyttä kunnioittaen.
Kaupungin kilpailutuksen tuloksena Harri Taskinen on toiminut 1,5 vuotta yrittäjänä kunnantalolla. Hyvän palautteen ja kasvaneen kiinnostuksen pohjalta oli aika ottaa uusi askel ja uudistaa kunnantalon toimintaa. Tarkoitusta varten Taskinen perusti Tavolo Bianco Oy -nimisen yrityksen, joka vuokraa osan kunnantalon tiloista Jyväskylän kaupungilta ja pyörittää laajentuvaa toimintaa. Toiminnan taustalla, mutta myös osakkaana ja yrityksen hallituksen puheenjohtajana, toimii Heli Leinonkoski.

- Kutsumus, intohimo ja huoli rakennuksesta ajaa toimimaan kokonaisvaltaisesti – luomaan elämyksiä – pelkkä liiketoiminta ei riitä, sanoo yrittäjä Harri Taskinen.

Tavolo Bianco Oy

Alvar Aallon lapsuuden valkoinen pöytä – Tavolo Bianco – oli suuri. Mahdollisesti suurin pöytä koko maailmassa – ja pöytä jatkaa kasvuaan. Tämän valkoisen pöydän ääressä Aalto teki työnsä. Tavolo Bianco Oy tarjoaa mahdollisuuksia ja avaria pöytiä tutkijoille, opiskelijoille ja kaikille vierailijoille, jotka ovat kiinnostuneita Alvar Aallon elämäntyöstä.

Tavolo Bianco Oy
Parviaisentie 9
40900 Säynätsalo
info@tavolobianco.com
www.tavolobianco.com

Lisätiedot:

Tavolo Bianco Oy
Toimitusjohtaja Harri Taskinen
harri.taskinen@tavolobianco.com
Puh. 040 1971 091

Jyväskylän kaupunki, Tilapalvelu
Kiinteistökehityspäällikkö Mikko Lepo
mikko.lepo@jkl.fi
Puh. 040 830 6379

1.2.2018Jaana Pinson

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje