Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Museon Ystävänpäivän pajassa raaputetaan ajatukset huoneentauluksi

Museon Ystävänpäivän pajassa raaputetaan ajatukset huoneentauluksi

Persoonallinen huoneentaulu, joka kuvastaa juuri sinua? Kukapa sellaista ei toivoisi. Suomen käsityön museon Ystävänpäivän pajassa luodaan huoneentauluja metallista korutaiteilija Melitina Balabinin ohjauksessa keskiviikkona 14.2. klo 16–19.

Suuria metallurgian taitoja ei tarvita, että ajatuksensa saa pellille taiottua, pelkkä kynämäinen ote piirtimeen riittää! Melitinan ohjauksessa kaiverretaan kuvia, sanoja ja ajatuksia metallipiirtimellä alumiinilevylle kohokuvioksi. Syntynyt taulu leikataan alustan muotoon ja spreijataan, jonka jälkeen kohokuviot käydään läpi hiekkapaperin kanssa ja taululevy naulataan alustaan. Kohokuviointiin voi käyttää myös muita työkaluja, jotta saa haluamansa pinnan aikaiseksi.

Aiheen voit huoneentauluusi valita itse tai hakea inspiraatiota tarjolla olevista malleista. Pajamaksu viisi euroa sisältää ohjauksen ja materiaalit. Ei ennakkoilmoittautumista.

Samalla voi tutustua Ikkunagallerian näyttelyyn Balabin – Kaksi sukupolvea korutaidetta, jossa on esillä Melitina Balabinin ja hänen isänsä Nikolai Balabinin koruja. Melitina Balabinin työtila sijaitsee Lappeenrannan linnoituksessa. Hän kokee luonnon suurimmaksi inspiraation lähteekseen ja kerääkin usein kävelyretkiltään kasveja ja lehtiä, joiden avulla hän luo koruihinsa herkän, pitsimäisen pinnan.

Lisätietoja: Raija Manninen, p. 040 502 2887, raija.manninen@jkl.fi

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25
Avoinna ti–su klo 11–18, poikkeuksia aukioloajoissa pyhäpäivinä

7.2.2018Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje