Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä kiinnitetään huomiota ikääntyneiden liikkumiseen

Jyväskylässä kiinnitetään huomiota ikääntyneiden liikkumiseen

Jyväskylän liikuntapalvelut ja ikääntyneiden päiväkeskukset järjestävät varttuneemmalle väelle suunnatun liikuntatapahtuman ”Kiikun kaakun kaadunko?” Vaajakosken liikuntahallilla
maanantaina 19. helmikuuta klo 10-12.

Tapahtumassa kuullaan liikunnanohjaajan luento liikkumisen turvallisuudesta ja kaatumisten ennaltaehkäisystä. Tapahtuman aikana jaetaan tietoa myös Jyväskylän alueella toimivista liikuntaluotseista.

Tasapainotestausta ja kaatumisharjoituksia

Sauvakävely on monelle seniori-ikäiselle tuttu kuntoilumuoto. Sauvakävelyn tekniikkaan saa myös ohjeistusta tapahtuman aikana. Tapahtumassa voi testata omaa tasapainoaan ja kokeilla miten tasapainoradalla kulkeminen onnistuu.
-Liikuntahallin voimailusalissa pääsee turvallisesti kokeilemaan oikeanlaista kaatumistekniikkaa ja myös sitä, miten lattiatasosta noustaan ylös. Paikalla on lisäksi monenlaisia apuväline- ja tuote-esittelyjä, vinkkaa päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen.

Liikuntatapahtuman ikäihmisille ovat suunnitelleet päiväkeskusohjaajat Malanja Mieskonen ja Sanna Rahkonen sekä liikuntapalveluissa työskentelevä Tuula Terho. Tapahtuman järjestäneet ohjaajat kouluttautuvat parhaillaan työn ohella Varalan liikuntaopiston liikuntakoulutuksessa.
Päiväkeskuksissa kiinnitetään kevään aikana erityistä huomiota ikääntyneiden kaatumisiin ja tasapainon kehittämisen tärkeyteen. Päiväkeskusten henkilökuntaa koulutetaan ikäihmisten monipuolisen liikkumisen ohjaamiseen tänä vuonna. Henkilöstön uudet opit hyödyttävät jyväskyläläisiä ikääntyneitä.

Liikuntatapahtumaan on vapaapääsy. Paikalle voi saapua ilman ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoa: päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen, puh. 014 266 3687, liikunnanohjaaja Sirkku Hiljanen-Coutts, puh. 014 266 4264

8.2.2018Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje