Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennolla keskustellaan osteoporoosin hoidosta, diagnosoinnista ja luustoliikunnasta ti 13.2.

Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennolla keskustellaan osteoporoosin hoidosta, diagnosoinnista ja luustoliikunnasta ti 13.2.

Onko sinulla hauraat luut? Osteoporoosi eli luukato saa aikaan luurakenteen haurastumista joka altistaa luut murtumalle. Kansalaisopiston yleisöluennolla tiistaina 13.2. klo 18.00 nefrologi Arvo Koistinen kertoo osteoporoosin hoidosta ja diagnosoinnista. Fysioterapeutti Reetta Kauppinen keskittyy osuudessaan luustoliikunnan kulmakiviin: Mitä tulee huomioida liikunnassa, jos luuston rakenteessa on havaittu muutoksia ja minkälaista liikunnan tulisi olla, jotta se tukee luuston kuntoa.

Suomessa osteoporoosin aiheuttamia murtumia tapahtuu vuosittain 30 000–40 000 kappaletta. Perinnöllisillä seikoilla on vaikutusta osteoporoosin syntyyn, mutta tunnetaan myös suuri joukko riskitekijöitä, jotka lisäävät osteoporoosin vaaraa. Näitä riskitekijöitä ovat muun muassa vähäinen liikunta, tupakointi, vähäinen kalsiumin saanti ravinnossa, D-vitamiinin vähäinen saanti, pitkäaikainen (yli puoli vuotta) suun kautta nautittu kortisonilääke ja jotkin kalsiumaineenvaihduntaan vaikuttavat sairaudet, kuten keliakia, lisäkilpirauhashormonin liikatuotanto ja maksasairaudet.

Osteoporoosia ei voi tuntea, joten sen olemassaoloa ei voi tietää etukäteen ilman luuntiheyden mittauksia. Kun henkilölle aiheutuu osteoporoosiin liittyvä luunmurtuma, hänellä on taustalla jo useita vuosia kestänyt luukato.

Luennon lopussa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Luento järjestetään yhteistyössä Bodium Jyväskylä Oy:n kanssa. Vapaa pääsy.

Osteoporoosi, sen hoito ja luustoliikunnan kulmakivet
13.2. ti klo 18.00–19.30
Jyväskylän kaupungin pääkirjasto, Minnansali (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs)
Luennoitsijat Arvo Koistinen, nefrologi, sisätautien erikoislääkäri, ja Reetta Kauppinen, fysioterapeutti

Lisätietoja:
Reetta Kauppinen, fysioterapeutti, Bodium Oy, reetta.kauppinen[at]bodium.fi

www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto
www.facebook.com/JKLkansalaisopisto

8.2.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje