Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Suunnittele rauhassa

Tutustu hyvin lähtötietoihin

Vasta kun rakennuspaikka on selvillä, voi talon suunnittelu kunnolla alkaa. Pääset esimerkiksi teettämään tontille maaperätutkimuksen, jonka tulos voi vaikuttaa suunnitelmaan. Uudelta asunalueelta tontin saaneille järjestetään tonttikävely ja infotilaisuus, joissa tuleville rakentajille annetaan paljon suunnittelulle tärkeää tietoa tontista ja asuinalueesta. Infossa tapaat myös tulevat naapurisi ja voitte alkaa suunnitella yhteistyötä rakentamisessa esim. kilpailutuksissa. Rakennuspaikkaan liittyvistä rakennusmääräyksistä voi aina kysyä tietoa Palvelupiste Hannikaisesta.

Panosta suunnitteluun. Yli 90 prosenttia hankkeen rakennuskustannuksista sekä merkittävä osa sekä käyttö- että ylläpitokustannuksista ratkaistaan suunnittelupöydällä. Varaudu siihen että talostasi tehdään useita luonnoksia ja yksityiskohtia hiotaan pitkään. Kun suunnitteluvaiheessa tutustutaan riittävästi rakenuspaikan rajoituksiin ja säädöksiin, voidaan siten sujuvoittaa lupaprosessia ja itse rakentamista.

Apua suunnitteluun ennakko-ohjauksesta

Kun sinä ja suunnittelijasi olette tutustuneet tonttiin ja siihen liittyviin lähtötietoihin, kannattaa seuraavaksi varata aika ennakko-ohjaukseen. Maksuttomissa tapaamisissa rakennusvalvonnan arkkitehti opastaa ja auttaa rakentamisen peruskysymyksissä. Ennakko-ohjauksen tavoitteena on ohjata suunnittelua kaavan, säännösten ja määräysten mukaiseen ratkaisuun. Yhtä tärkeää on myös toimiva suunnitelma, joka vastaa rakentajan toiveita ja laadukas rakennus, joka sopii ympäristöönsä.

Ennakko-ohjaus on yleensä kaksivaiheinen. Ensimmäisessä tapaamisessa käydään läpi rakentamisen puitteet, määräykset sekä hankekohtaiset kysymykset. Toisessa vaiheessa tarkistetaan piirustukset, niiden merkinnät sekä käydään läpi lupahakemus ja siihen vaadittavat liitteet ja asiakirjat.

Varaa aikasi ennakko-ohjaukseen arkisin klo 8-11. puh. 014 266 0681.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje