Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Organisaatio » Konsernihallinto » Kansainväliset yhteydet » Kansainvälinen henkilöstövaihto

Jyväskylän kaupungin kansainvälinen henkilöstövaihto kaupungin työntekijöille

Uusia kokemuksia sekä ammatti- ja kielitaitoa ulkomailta!

Jyväskylän kaupungin työntekijöillä on mahdollisuus hakea vuosittain kouluttautumaan ja työskentelemään ulkomaille 1-3 kuukauden ajaksi. Ulkomaan työskentelyjakson avulla kaupungin työntekijät voivat edistää kansainvälisiä valmiuksiaan ja saada työhön uutta osaamista sekä ideoita ulkomailta. Vastavuoroisesti Jyväskylän kaupunki on valmis tarjoamaan ulkomailta tulevalle työntekijälle työmahdollisuuden Jyväskylän kaupungilla.

Vaihtoon voidaan valita vuosittain 2-3 henkilöä Jyväskylän kaupungin henkilöstöstä.

Tavoitteiden asettaminen

Henkilöstövaihdon tulee tarjota opittavaa ja haasteita oman asiantuntemuksen alalta. Vaihtoajalle asetetaan tavoitteet yhdessä esimiehen kanssa. Lähtövalmennukseen kuuluu mm. kieliopintoja sekä henkilökohtaisen oppimissuunnittelman laatiminen- Paikallista kieltä on hallittava niin, että selviytyy työtehtävistä. Parhaiten työskentely ulkomailla onnistuu sekä ulkomailla työskentelevän Jyväskylän kaupungin työntekijän että vastaanottavan organisaation kannalta, mikäli työjaksolle asetetaan yhdessä selkeät tavoitteet sekä löydetään aktiivinen yhteyshenkilö kohdeorganisaatiossa. Viimeistään 2 kuukauden kuluttua kotiin saapumisesta matkan anti raportoidaan.

Vaihtokohde

Vaihtokohteen etsimisessä hyödynnetään kaupungin kansainvälisiä verkostoja ja ystävyyskuntayhteyksiä. Vaihtokohteita ovat olleet mm. Ruotsi, Tanska, Norja, Saksa, Ranska, Hollanti, Iso-Britannia, Skotlanti, Irlanti, Espanja, Slovenia, Israel, Venäjä, Ukraina, Kanada, Australia, USA ja Tanzania. Vastaanottavan organisaation tulisi osallistua työtehtävien suunnitteluun, työhön perehdyttämiseen sekä tarjota työntekijän käyttöön sopiva työpiste.

Kuka maksaa ja mitä

Jyväskylän kaupungin työntekijälle maksetaan normaalisti palkkaa henkilöstövaihdon ajalta. Jyväskylän kaupunki korvaa ulkomailla työskentelevän työntekijänsä matkakustannukset sekä kohtuullisen vuokran kohdemaassa. Henkilö maksaa itse muun ylläpidon ulkomailla.

Kokemuksia hyödynnetty jo vuodesta 2000

Kansainvälinen henkilöstövaihto on ollut käynnissä vuodesta 2000. Vuosittain töissä ulkomaille omaa työtä vastaavissa tehtävissä on ollut 2-5 henkilöä. Ulkomailla työskentelemässä on ollut monipuolisesti kaupungin asiantuntijoita ja ammattilaisia, mm. luokanopettaja, lastentarhanopettaja, rehtori, nuoriso-ohjaaja, lähihoitaja, palomies, hammaslääkäri, kehitysvammaisten ohjaaja, koulunkäyntiavustaja, lääkäri ja kirjastovirkailija.

Henkilöstövaihtoon osallistuneiden kokemukset ovat olleet antoisia ja positiivisia. Ulkomailla työskentelyn kokemuksia ja ideoita ulkomailta on hyödynnetty Jyväskylän kaupungin organisaatioissa.

Lisätietoja
Varpu Autere, yhteyssihteeri, p. 014 266 1560
Kirsi Kesänen, kansainvälisten yhteyksien päällikkö, puh. 014 266 1561

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje