Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Verkostot

Jyväskylän kaupunki on ystävyyskaupunkien lisäksi jäsenenä kansainvälisissä verkostoissa, kuten Eurotowns, Union of Baltic Cities ja LUCI (Lighting Urban Community International).

Union of Baltic Cities on yli 100 Itämeren alueen kaupungin yhteistyöverkosto.

Eurotowns-verkosto toimii asiantuntija- ja yhteistyöverkostona sekä keskikokoisten eurooppalaisten kaupunkien edunvalvojana EU-asioissa.

LUCI (Lighting Urban Community International) -yhdistys edistää kansainvälistä yhteistyötä kaupunkivalaistuksen kehittämisessä. Yhdistykseen kuuluu 63 kaupunkia ympäri maailman. Jyväskylä liittyi LUCIin ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina vuonna 2006.

Ystävyyskunnat

Jyväskylän kaupungin vanhin ystävyyskaupunkisopimus on vuodelta 1947 (Eskilstuna, Ruotsi). Ruotsin lisäksi Jyväskylällä on ystävyyskunta Tanskassa, Norjassa, Islannissa, Unkarissa, Venäjällä, Japanissa, Kiinassa, Saksassa ja Puolassa. Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden muodostamalla uudella Jyväskylällä on 1.1.2009 alkaen ystävyyskunta myös Tarton maalaiskunta Virossa.

Perinteisempää ystävyyskuntatoimintaa ovat mm. kulttuuri- ja urheiluvaihto sekä nuorisotoiminta mutta tänä päivänä ystävyyskuntasuhteita hyödynnetään myös EU-projekteissa, asiantuntijavaihdossa ja esimerkiksi elinkeinoyhteistyössä.

Lisätietoja

Kirsi Kesänen kansainvälisten yhteyksien päällikkö, kirsi.kesanen[at]jkl.fi

Satu Heikkinen, kansainvälisten yhteyksien päällikkö (vapaalla 1.6.2017 alkaen)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje