Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Kaupungintalo

Jyväskylän kaupungintalossa toimii konsernihallinnon eri palveluita, mm. kirjaamo, kaupunginkanslia sekä osia oikeudellisistä palveluista, viestinnästä, markkinoinnista ja kansainvälisistä asioista. Myös kaupunginjohtajan työhuone on kaupungintalolla. Kaupunginhallitus ja -valtuusto sekä useimmat luottamuselimet kokoontuvat kaupungintalolla.

Kaupungintalon aulassa on kaupungin virallinen ilmoitustaulu, osoitteessa Vapaudenkatu 32, 40100 Jyväskylä.

Vuonna 1899 rakennettu Jyväskylän kaupungintalo oli suljettuna lähes kolme vuotta 9.2.2010 alkaen. Uudelleen se otettin käyttöön vuoden 2013 alussa.

Jyväskylän kaupungin joulukuusi tuodaan joka vuosi Kirkkopuistoon

Vuoden 2017 joulukuusi oli lajiltaan metsäkuusi. Se kurottautui 26 metrin korkeuteen. Kuusen kokonaispituus oli 27,5 metriä, josta 1,5 metriä maan alla kuusenjalassa. Kuusi oli 8 metrin levyinen ja se painoi 5100 kg. Kuusi oli koristettu Suomi 100 -juhlakuusen nauhoilla ja tunnuksella Vapaa, Fri (Sotiemme veteraanit). Siihen oli ripustettu uudet jouluvalot sekä elävää valoa läikehtivät joulupallot.

Linkkejä

- Kaupungintalo
- Kaupunginjohtaja
- Kaupungintalo Aikamasiinassa (Näkymät -> Rakennukset -> Kunnallistalo)
- Kaupungintalon esite (1 Mt, pdf)
- Kaupungintalon esite / The City Hall of Jyväskylä -brochure (in English, pdf)

Jyväskylän kaupungintalo ja joulukuusi Suomi 100 -itsenäisyyspäivänä 6.12.2017. Kuva: Touho Häkkinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje