Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Päätöksenteko » Muut toimielimet » Lautakuntien tiedotteet » Jyväskylän Tilapalvelu mukana ympäristöministeriön KIRA-digi kärkihankkeessa

Jyväskylän Tilapalvelu mukana ympäristöministeriön KIRA-digi kärkihankkeessa

Jyväskylän Tilapalvelun ja sen yhteistyökumppaneiden kokeiluhanke, Kiinteistön rakennusosien ja talotekniikan elinkaaren digitalisoiminen, on valittu mukaan ympäristöministeriön KIRA-digi kärkihankkeeseen.

Kokeiluhanke on luonteeltaan selvitystyö, jonka pohjalta luodaan pilotti. Hankkeessa tutkitaan mahdollisuutta digitalisoida kiinteistön elinkaareen vaikuttavat rakennusosat sekä talotekniikka. Tämä tapahtuu pääosin yhdistelemällä saatavissa olevaa avointa dataa Talo2000-nimikkeistön alle sekä rikastamalla avointa dataa muulla kiinteistön omalla rakenne-, järjestelmä- ja laitetiedoilla sekä niiden teknisillä käyttöiillä ja kustannustiedoilla.

Jyväskylän Tilapalvelun yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat mukana Are Oy, Buildercom Oy, Grandlund Oy, ISS, Senaatti-kiinteistöt ja Vahanen Oy.

Kokeiluhankkeen kotisivut: www.jyvaskyla.fi/tilapalvelu/kiradigi

Rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatio –hanke, KIRA-digi

Kiinteistö- ja rakentamisala uudistaa toimintaansa digitalisaation avulla KIRA-digi-hankkeessa. Hanketta toteuttavat yhdessä Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi (KIRA-foorumi), kunnat ja ympäristöministeriö. Visiona on avoin ja yhteentoimiva rakennetun ympäristön tiedonhallinnan ekosysteemi. KIRA-digi toteuttaa julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta. Vuoden 2018 loppuun asti kestävän hankkeen budjetti on 16 M€, josta puolet maksaa valtio ja puolet KIRA-ala.

www.kiradigi.fi

Lisätietoja:
Jyväskylän Tilapalvelu, kiinteistöpäällikkö Petteri Kontro, p. 014 266 0976, etunimi.sukunimi@jkl.fi

JYVÄSKYLÄN TILAPALVELU

20.4.2017Taija Viinikka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje