Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Eduskuntavaalit 2003

 • Eduskuntavaalit toimitetaan 16.3.2003 .
 • Ennakkoäänestys järjestetään 5.3.- 11.3.2003 .

Näissä vaaleissa äänioikeutettu on jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta, siis 16.3.1985 ja sitä aikaisemmin syntyneet Suomen kansalaiset.

Väestörekisterikeskus perustaa äänioikeusrekisterin, johon otetaan ne henkilöt, jotka ovat äänioikeutettuja nyt kysymyksessä olevissa vaaleissa.

Äänioikeusrekisteri laaditaan niillä tiedoilla, jotka ovat väestötietojärjestelmässä perjantaina 24.1.2003 kello 24. Jokaiselle rekisteriin merkitylle lähetetään ilmoituskortti. Äänioikeusrekisterin tiedot ovat henkilötunnuksia lukuunottamatta nähtävillä maistraatissa, os. Väinönkatu 10 3.2.2003 lukien.

Äänioikeusrekisteriä koskevan oikaisuvaatimuksen voi tehdä maistraatille viimeistään 28.2.2003 ennen klo 16, jos henkilö katsoo, että hänet on oikeudettomasti jätetty pois rekisteristä tai häntä koskeva merkintä on virheellinen.

Äänestäjän tulee aina esittää selvitys henkilöllisyydestään. Tähän tarkoitukseen sopivat esim. henkilökortti, ajokortti, passi, kuvallinen kela-kortti.

Poliisi myöntää väliaikaisen maksuttoman henkilökortin äänestämistä varten, jos henkilöllä ei ole muuta henkilöllisyyden osoittavaa asiakirjaa.

Lisätietoja:

 • www.vaalit.fi
  linkin takaa löytyvät mm. kotimaisten ja ulkomailla sijaitsevien yleisten ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat.
 • www.maistraatti.fi
  maistraattien yhteystiedot äänioikeusrekisteritietojen tarkistusta varten.
 • Kysymyksiä?
  » anneli-haapalahti[at]jkl.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje