Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Presidentinvaali 2018

• Tulokset vaalit.fi-sivuston tietopalvelussa

Tulevien presidentinvaalien ensimmäisen vaalipäivä on sunnuntai 28.1.2018. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa puolia annetuista hyväksytyistä äänistä, toinen vaalipäivä on sunnuntaina 11.2.2018. Vaalipäivinä äänestyspaikat ovat avoinna klo 9.00–20.00.

Presidentinvaalissa on äänioikeutettu jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään ensimmäisenä vaalipäivänä 28.1.2018 täyttää 18 vuotta. Äänioikeutettuja ovat siten 28.1.2000 tai sitä aikaisemmin syntyneet Suomen kansalaiset. Jokainen äänioikeutettu saa kotiin 2 ilmoituskorttia, joista löytyvät tiedot vaalipäivän äänestyspaikasta ja Keski-Suomen alueen ennakkoäänestyspaikoista sekä äänestyspaikkojen osoitetiedot ja aukioloajat. Äänestäjän pitää varautua henkilöllisyyden tarkistamiseen äänestämisen yhteydessä. Henkilöllisyyden selvittämiseen käy kuvallinen henkilötodistus, kuten ajokortti, passi ja kuvallinen Kela-kortti.

Ennakkoon äänestäminen kotimaassa

Äänioikeutettu voi asuinkunnasta riippumatta äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa henkilöllisyytensä selvitettyään. Äänestäminen tapahtuu ensimmäisessä vaalissa ajalla 17.1.–23.1.2018 ja mahdollisessa toisessa vaalissa 31.1.–6.2.2018 välisenä aikana.

Yleiset ennakkoäänestyspaikat Jyväskylässä (pdf)

Erityiset ennakkoäänestyspaikat Jyväskylässä

Erityisissä ennakkoäänestyspaikoissa voivat äänestää vain ne äänioikeutetut, joille erityispalvelu on suunnattu.

Äänestäminen kotona
Kotona ennakkoon äänestämien edellyttää ilmoittautumista keskusvaalilautakunnalle ensimmäisessä vaalissa viimeistään 16.1.2018 ja mahdollisessa toisessa vaalissa viimeistään 30.1.2018 klo 16.
Kotiäänestykseen ilmoittautuminen

Äänestäminen laitoksissa
Kaupunginhallituksen määräämissä laitoksessa voi äänestää ennakkoon ilman ennakkoilmoittautumista. Laitosäänestyksellä turvataan erityisesti laitoksiin otettujen tai niissä hoidettavana olevien henkilöiden mahdollisuus äänestää. Näin ollen esim. laitosten henkilökunta ja vierailijat eivät voi äänestää laitosäänestyksen yhteydessä.

Laitosäänestyspaikat Jyväskylässä (pdf)

Ennakkoäänestys muualla kotimaassa

Ennakkoon äänestäminen ulkomailla

Ennakkoäänestyspaikat ja -ajat ulkomailla

Äänestäminen vaalipäivänä

Vaalipäivänä voi äänestää vain ilmoituskorttiin merkityssä äänestyspaikassa 9-20 välisenä aikana. Äänestyspaikka määräytyy 8.12.2017 väestötietojärjestelmässä olleen kotikunnan ja osoitteen mukaan. Oman äänestysalueen numero ja äänestyspaikka on hyvä tarkastaa ilmoituskortista, koska samassa kiinteistössä saattaa olla useamman äänestysalueen äänestyspaikka.

Vaalipäivän äänestyspaikat Jyväskylässä (pdf)

Presidential Elections on 28 January 2018 In English

http://www.vaalit.fi/53561.htm

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje