Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

EU-hanketoiminta

EU ja Jyväskylä

Jyväskylän tavoitteena on olla sekä paikallisesti että kansainvälisesti kilpailukykyinen kaupunki, joka toimii aktiivisesti koko Suomen ja muiden Euroopan alueiden kanssa. Jyväskylä haluaa tehdä mahdollisuuksiaan tunnetuksi eri aloilla ja vahvistaa kehitystään kansainvälisen yhteistyön avulla.

EU-hankkeet tuovat kaupunkielämään monimuotoisuutta, dynaamisuutta ja vahvistavat kaupungin omaleimaisuutta. Tavoitteena on osallistua sellaisiin hankkeisiin, jotka tukevat kaupungin kehittämistä eri tavoin. EU-projekteissa tehdään yhteistyötä monien Euroopan kaupunkien ja kaupunkiverkostojen kesken, markkinoidaan kaupunkia ja edistetään sen kansainvälistä näkyvyyttä. EU-hankkeet vahvistavat Jyväskylän asemaa vetovoimaisena kaupunkina.

Jyväskylän kaupungin EU-hanketoiminta

Jyväskylä hakee EU-rahoitusta moniin seutukuntaa kehittäviin hankkeisiin. Euroopan sosiaalirahaston tukea haetaan erityisesti työllisyyttä parantaviin ja syrjäytymistä ehkäiseviin hankkeisiin, ja Euroopan aluekehitysrahaston tuella voidaan esimerkiksi parantaa yritysten teknologiatasoa, lisätä innovaatioita tai uudistaa toimintaympäristöä. Projektit tarjoavat lisäresursseja monenlaisiin kehittämistehtäviin.
Hankkeiden kautta niin asiantuntijat kuin kaupunkilaisetkin voivat vaihtaa kokemuksia itselleen tärkeistä asioista. Myös jyväskyläläistä osaamista viedään usein maailmalle EU-hankkeiden avulla.

Lisätietoja:
Laura Ahonen
kehittämispäällikkö
p. 014 266 1566
Sähköposti: etunimi.sukunimi@jkl.fi

Jyväskylän kaupungin EU-hankkeita

CIRCWASTE - Kohti kiertotaloutta
Hanke rahoitetaan EU:n Life ohjelmasta ja sen kestoaika on 10/2016 - 12/2023.
Hanketta johtaa Suomen ympäristökeskus (SYKE). Jyväskylän kaupunki toteuttaa hankkeessa kaksi osaprojektia, joiden tavoitteena on rakentaa osaltaan resurssiviisasta Keski-Suomea.
Lisätietoja: Pirkko Melville, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, puh. 040- 565 30 66

Aikaisempia hankkeita


Edustustot Euroopan ytimessä

Keski-Suomea ja kolmea muuta aluetta edustaa Brysselissä Länsi-Suomen Eurooppa-toimisto (WFEO). Se välittää tietoa, edistää verkostoitumista sekä edesauttaa hankkeiden syntymistä ja niiden toteuttamista. Toimisto toimii alueensa yhtenä edunvalvojana ja tekee yhteistyötä muiden alueiden ja edustustojen sekä EU-instituutioiden kanssa.

Länsi-Suomen Eurooppa-toimiston kotisivuihin voi tutustua osoitteessa http://www.wfeo.fi.

Lisätietoja:
Laura Ahonen
kehittämispäällikkö
p. 014 266 1566
Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@jkl.fi

EU-tietoa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje