Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
21.6.2017

Kesälläkin pyörät pyörivät

Terveisiä suunnittelijoille17.6. järjestelyiltä Keljonkankaan karnevaaleilta kuului kivoja kaikuja. Jyväskylän kaupungin osasto oli kerännyt mukavasti kouluhankkeesta kiinnostuneita ihmisiä ja tunnelma oli ollut erittäin positiivinen. Tämä kertoo meille suunnitteluun osallistuville, että uutta koulua odotetaan kovasti. Asiantuntijoiden kaksituntinen oli hyödynnetty hyvin ja ainakin perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen oli saanut vastailla kysymyksiin tauotta. Kouluista ollaan aina oltu ja ollaan jatkossakin erittäin kiinnostuneita. Onhan se yhteiskuntamme instituutiosta yleisimpiä ja kaikilla ihmisillä on siitä mielipiteensä. Jokainen meistä on käynyt joskus koulua ja siitä on helppo vaihtaa ajatuksia. Millaista koulua Keljonkankaalle sitten halutaan?

Tapahtumassa tehtyä fläppiä lukiessani ei voinut välttyä johtopäätökseltä, että yhteisöllisyys on kantava teema eri toimintojen yhteen saattamisessa. Uuden opetussuunnitelman hengen mukaisesti pyritään yhdessä tekemiseen ja siihen, että yhteistyökumppanina voi olla muutkin, kuin koulun omat aikuiset. Liian harvoin koulu haastaa ympäröiviä tahoja tekemään yhteistyötä ja näin menettää laaja-alaisuutta oppimisessakin. Jospa uusi koulurakennus muuttaisi tämän tradition ja avaisi ovensa niille, jotka haluavat tarjota osaamistaan oppilaiden hyväksi. Ovien konkreetti avautuminen antaa toki mahdollisuutensa myös itsensä kehittämiselle. Kirjaston, nuorisotilojen, liikunnan ja kansalaisopiston avulla keljonkankaalaiset saavat varmasti mieleenpainuvia kokemuksia, tietoja, taitoja ja vaihtelua arkeen.

Kesällä on syytä ladata akkuja ja nauttia loman vahvistavasta vaikutuksesta. Suunnittelutiimit pitävät lomansa pääsääntöisesti heinäkuussa, mutta kulisseissa tapahtuu kuitenkin jotakin. Kaavoituksessa tontin käyttösuunnitelma tarkentuu, liikennepuoli pohtii parhaita mahdollisia linjauksia ja sivistyksen toimialalla (perusopetus, kirjasto, nuoriso ja liikunta) pedagogisia suunnitelmia sekä tilatoiveita hiotaan. Arkkitehdit yrittävät saada rakennuksen sopimaan tontille ja pohtivat eri toimijoiden sijoittumista rakennukseen. Elokuun sitten koittaessa on taas aika ruskettunein käsivarsin palata hihat käärien työhön, suunnittelemaan yhdessä teidän kanssanne parasta mahdollista koulua eteläisen Jyväskylän nuorille.

Nyt rempparehtori vaikenee, mutta vain hetkeksi.


Petri Palve, hankkeen vastaava rehtori, "rempparehtori"

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje