Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Strategia ja hankkeet » Hankkeet » Keljonkankaan yhtenäiskoulu (2017-2020)

Keljonkankaan yhtenäiskoulu

Jonnekin tänne pnaiselle alueelle koulua suunnitellaanJyväskylän keskustan eteläpuolella oleva Keljonkangas ja sen lähialueet ovat kehittyneet viime vuosina voimakkaasti. Alueen väestömäärä sekä ikärakenne ovat muuttuneet merkittävästi kaavoituksen ja itse rakentamisen myötä. Yhä enemmän lapsiperheitä on muuttanut Keljon suuralueelle, johon Keljonkangaskin kuuluu. Perusopetuksen vuonna 2014 tehdyn kouluverkkoselvityksen mukaan kaupungissa tulee vuosikymmenen loppua lähestyttäessä tarve uusille yläkoulutiloille. Uusimmat oppilasennusteet tukevat jo aiemmin havaittua tilannetta ja alakouluikäistenkin määrä on jatkuvassa kasvussa. Keljonkankaalta on puuttunut nuorisotilat ja kirjaston sijoittumiselle on pohdittu uusia mahdollisuuksia. On tullut tarve rakentaa alueelle monitoiminnallinen yhtenäiskoulurakennus, jossa toimisivat perusopetuksen vuosiluokat 5–9, nuorisotilat sekä kirjasto. Jyväskylän sivistyslautakunta päätti osaltaan 25.1.2017 pidetyssä kokouksessaan, että hankesuunnittelu Eteläväylän ja Sohlberginkadun kulmaukseen voidaan aloittaa. Tähän ns. Kolmiokortteliin rakentuva uusi yhtenäiskoulu olisi tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2020.

Keljonkankaan yhtenäiskoulun suunnittelu on aloitettu keväällä 2017 yhdessä Jyväskylän perusopetuksen, Tilapalvelun, kirjasto-, nuoriso- ja liikuntapalvelujen kanssa. Hankkeen pääarkkitehdiksi on valikoitunut Pasi Siistonen (arkkitehtitoimisto Siistonen OY), joka on aloittanut yhteistyön rakennuttajan (Jyväskylän Tilapalvelu) ja käyttäjien kanssa. Suunnittelussa kuullaan syksyn 2017 aikana myös rakennuksen muita käyttäjiä ja osallistetaan henkilökuntaa sekä oppilaita. Tarkoituksena on tehdä koulu, jossa ilmiöpohjainen oppiminen uuden opetussuunnitelman (OPS 2016) mukaan olisi laaja-alaisesti mahdollista. Kouluun sijoittuvat luokkatasot 5-9 ja se mitoitetaan 640 oppilaalle laajentumismahdollisuuksineen. Monitoiminnallisen rakennuksen tilojen tulisi mahdollistaa kirjaston, nuorisotilojen sekä iltakäyttäjien toiminnan yhteistyössä koulun kanssa. Suunnittelussa otetaan vahvasti huomioon lähialueiden luontoarvot ja turvalliset liikennereitit.

Haluatko alueen asukkaana tai toimijana mukaan suunnitteluun?

Haluatko alueen asukkaana tai toimijana olla mukana hankkeen eri vaiheissa?
Tavoitteenamme on, että myös Sinulla tai alueen erilaisilla toimijoilla on mahdollisuus antaa ajatuksia ja vinkkejä Keljonkankaan yhtenäiskoulun suunnitteluun.
Kokoamme tälle sivulle hankkeen aikataulua, tietoa erilaisista työpajoista asiaa koskien sekä mahdollisuuksista antaa mielipiteitäsi verkossa.

Alustava aikataulu kuvana:

Keljonkankaan koulun oppilaat suunnittelevat uutta yhtenäiskoulua 20.-24.11.2017

Yhteystietoja

Lisätietoja hankkeesta:
- perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, tuija.rasinen[at]jkl.fi, p. 014 266 4984
- suunnitteluvastaava rehtori Petri Palve, petri.palve[at]jkl.fi, p. 014 266 4487
- kaavoitusarkkitehti Paula Julin, paula.julin[at]jkl.fi, p. 014 266 7706
- Tilapalvelun projektipäällikkö Mauno Rein, mauno.rein[at]jkl.fi, p. 014 266 8248

Rempparehtorin blogi

Osallistamista

26.01.18

Keljonkankaan yhtenäiskoulun suunnittelu on edennyt syksyn mittaan niin, että tammikuun ...

Banaani vai bumerangi

25.09.17

Sähköpostiini kolahti tänään kooste Keljonkankaan yhtenäiskoulun yleisötilaisuudesta 12.9.17. Osallistujia oli ...

Kesälläkin pyörät pyörivät

21.06.17

17.6. järjestelyiltä Keljonkankaan karnevaaleilta kuului kivoja kaikuja. Jyväskylän kaupungin osasto ...

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje