Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Hippoksen hanke

Hippos, havainnekuva alueesta. Kuva: Leo Nuutinen/Jyväskylän kaupunki.Hippoksesta rakennetaan Suomen suurin liikunnan, urheilun ja ammattilaisurheilun keskittymä. Erinomaisten fasiliteettien ja laajan lajikirjon lisäksi alueesta rakentuu liikunta- ja hyvinvointimatkailun keskittymä, joka tarjoaa kaiken erinomaisista sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuuksista hyvinvointipalveluihin. Majoitus, kauppa, tapahtumat ja asuminen ovat myös luonteva osa alueen sporttista ja modernia identiteettiä.

Hippoksesta rakennetaan Suomen suurin liikunnan, urheilun ja ammattilaisurheilun keskittymä. Erinomaisten fasiliteettien ja laajan lajikirjon lisäksi alueesta rakentuu liikunta- ja hyvinvointimatkailun keskittymä, joka tarjoaa kaiken erinomaisista sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuuksista hyvinvointipalveluihin. Majoitus, kauppa, tapahtumat ja asuminen ovat myös luonteva osa alueen sporttista ja modernia identiteettiä.

Hippos, hippoksen alueen viistokuva 2016. Kuva: Leo Nuutinen.

Investointi sisältää uuden monitoimiareenan rakentamisen, jonka yhteyteen on tavoitteena rakentaa sporttihenkinen hotelli. Monitoimiareenalta löytyy huippupuitteet muun muassa jääurheiluun, jalkapalloon sekä tapahtumille ja konserteille.
Hippoksen liikuntakeskukseen tulee useille lajeille sopivia eri käyttötarkoituksiin muunneltavia tiloja. Sieltä löytyy tulevaisuudessa muun muassa kuntosaleja sekä tilat kamppailu- ja palloilulajeille, tanssille ja fitness-urheilulle. Hippos-hallissa säilyvät pääosin nykyiset lajit. Siellä on fasiliteetit muun muassa yleisurheiluun, salibandyyn ja voimisteluun.

Ulkoliikunta-alueet uudistetaan täysin palvelemaan monimuotoisesti kaikenikäisiä liikkujia ja kuntoilijoita. Pesäpallostadion rakennetaan ulkoliikunta-alueiden välittömään läheisyyteen. Asuinkortteli rakentuu keskustan puoleiselle alueelle sekä hotellin viereen. Hippokselle rakennetaan parkkihalli ja pysäköintitilaa tulee runsaasti, jopa 3 000 paikkaa.

Taloudelliset vaikutukset ja investoinnit

Hippoksen rakentamisajan työllisyysvaikutus on merkittävä, 2 000 henkilötyövuotta. Alueelle syntyy investointien myötä noin 300 uutta pysyvää työpaikkaa. Hippoksen alueen vuosittaisten käyttäjämäärien tavoitellaan kasvavan 1,6 miljoonasta 3-5 miljoonaan. Kiinteistöjen kokonaispinta-ala tulee olemaan 122 000 m2, joista liikunta- ja urheilutilaa on noin 65 000 m2 ja kaupallista tilaa noin 20 000 m2. Liikuntalaboratorio-, yritys- ja toimistotiloja on suunnitelmissa 15 000 m2.

Saneerattava pinta-ala on 42 000 m2 ja uudisrakentamisen pinta-ala on 80 000 – 100 000 m2. Pysäköintiä selkiytetään ja parannetaan. Uudistusten jälkeen pysäköintipaikkoja on 2 600 – 3 300. Alueen kokonaisinvestointi on noin 270-320 miljoonaa euroa, joista kaupungin investointiosuudeksi tulee noin 30 miljoonaa euroa.

Hanketta on kuvattu tämän hetkisin tiedoin ja lopulliset suunnitelmat tarkentuvat hankkeen edetessä.

Hippos on yksi neljästä Jyväskylän kaupunkikehitysalustasta. Tästä esitteestä löydät lyhyet kuvaukset jokaisesta hankkeesta, Kankaasta, Hippoksesta, Kukkulasta (uudesta sairaalasta) ja keskustan kehittämisestä.


Hippoksen kehittämisperiaatteet ja kehitysmalli

Hippos 2020 - Hippoksen kehittämisperiaatteet ja kehitysmalli
hankejohtaja Anne Sandelin, valtuuston tiedonantotilaisuus 22.2.2016

Hippos Master Plan 2020 -esiselvitys

Tiedote 20.1.2015: Jyväskylän Hippos ainutlaatuinen osaamiskeskittymä - Master Plan esiselvitys valmistunut

20.1.2015 Tiedotustilaisuuden materiaali

  • Hippos Master Plan tiedotustilaisuus (pdf)
  • Ladattavia kuvia
    Kuvat: Jyväskylän kaupunki, Hippos Master Plan 2020 -esiselvitys, PES-Arkkitehdit Oy.
    (Asemapiirrokset sekä viistoilmakuva ovat sellaisenaan julkaistavia kuvia. Kaaviokuvien alareunaan on tarkoituksella jätetty nimiöt helpottamaan vastaanottajatahojen kuvien tulkintaa. Toimituksen oletetaan rajaavan nimiöt pois mikäli kaavio tulee julkaistuksi lehdessä.)

Lue lisää Hippos2020.fi:stä

Kuvia Medialle / Photos for Press

Liikunnan Tietotalo kokoaa liikunnan terävimmän tutkimuksen ja tuotekehityksen Hippokselle

Hippoksen kehittämisperiaatteet ja kehitysmalli

Hippos 2020 - Hippoksen kehittämisperiaatteet ja kehitysmalli
hankejohtaja Anne Sandelin, valtuuston tiedonantotilaisuus 22.2.2016

Hippos Master Plan 2020 -esiselvitys

Tiedote 20.1.2015: Jyväskylän Hippos ainutlaatuinen osaamiskeskittymä - Master Plan esiselvitys valmistunut

20.1.2015 Tiedotustilaisuuden materiaali

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje