Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Tule meille töihin

Kiinnostaako työ vanhuspalveluissa -ota yhteyttä

Ikääntyvän väestön myötä vanhuspalveluihin tarvitaan tulevaisuudessa innostuneita ja kehittämishaluisia ammattilaisia töihin. Haluaisitko Sinä olla mukana tekemässä tärkeää työtä moniammattillisissa tiimeissä lääkäreiden ja kuntoutustyöntekijöiden kanssa?

Jos ala kiinnostaa, ota yhteyttä Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden rekrytointiin tai suoraan vanhuspalvelujen esimiehiin. Sijaishaku on jatkuvaa.

Avoinna olevista työpaikoista voit lukea lisää myös osoitteessa www.jyvaskyla.fi/rekrytointi

Eri ammattiryhmien vahvat vastuunkantajat kertovat, miksi he viihtyvät työssään ja miksi he toivoisivat myös Sinun valitsevan vanhustyön ammatikseen.

Vanhuspalveluiden vahvat osaajat kertovat:

Sanna Nisula, lähihoitaja

Sanna on valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2011, joten hän on varsin tuore vanhustyön osaaja. - Tänä päivänä monet lapset ja nuoret kasvavat nykyään niin, että heillä ei ole tuntumaa vanhempiin ihmisiin. Minun kohdallani tilanne oli toinen. Meidän äiti oli vanhuspuolella töissä, ja pyörin siellä paljon mukana. Kun sitten tulin harjoitteluun kaupungille, niin ala tuntui heti omalle. En edes harkinnut muuta, kuvailee Sanna hoitoalan suuntautumisvalintansa helppoutta.

"Tulkaa katsomaan, mitä täällä tehdään!"

- Pitkäaikaishoidossa voi lähihoitajat tehdä perushoidon lisäksi monia hoidollisia tehtäviä. Tärkeää olisi, että mahdollisimman moni tulisi katsomaan, millaista työ oikeasti on. Työ ei todellakaan ole pelkkää vaipanvaihtoa, kuvailee Sanna työtään ja toivoo, että voisi esimerkillään rohkaista yhä useampaa hoitotyön ammattilaista näkemään ja kokeilemaan työtä vanhusten parissa.

Sanna itse on vakuuttunut olevansa oikealla alalla. Haastattelun aikaan hän määräaikaisena sijaisena, mutta tulevaisuuden suunnitelmat olivat selvät. - En ole suunnitellut lähteväni pois. Aion hakea nykyiseen työyksikkööni vakituista paikkaa sitten, kun sellaisia tulee auki. Yksi syy tähän on meillä vallitseva hyvä työilmapiiri, jonka vuoksi töihin on mukava tulla.

Sanna on haastattelun jälkeen saanut toiveensa mukaan vakituisen työpaikan pitkäaikaishoidon osastolta kolme.

Kaisa Sairanen, sairaanhoitaja

Kaisa Sairasella on yli 20 vuoden kokemus vanhuspuolen töistä ja nykyisessä yksikössäänkin pitkäaikaishoidon osasto yhdellä jo viitisen vuotta. Kaisa on tyytyväinen työhönsä pitkäaikaishoidossa. - Olen sen tyyppinen ihminen, että tykkään pohtia asioita ja niiden taustalla piileviä syitä ja viedä sitten ratkaisumalleja eteenpäin. Se kuvaa mielestäni hyvin vanhustyötä, joka on hyvin vastuullista ja itsenäistä päätöksentekokykyä vaativaa.

"Kokonaisvaltaisuus tuo työhön haasteellisuutta"

Kaisa pohtii, että sairaanhoitajan roolin pitkäaikaishoidossa voi nähdä vain perushoitamisena tai sitten alaa voi lähestyä hoidollisen kokonaisuuden näkökulmasta. Kaisa itse liputtaa jälkimmäisen tarkastelutavan puolesta, jossa ammattilaisille riittää haastetta ja vastuuta hoidosta, asukkaista ja osaston toiminnasta sekä kehittämisestä. - Pitkäaikaishoidossa pitää koko ajan kehittää toimintamalleja ja muuttaa tapoja. Kaavoihin ei tällä alalla saa kangistua.

Pitkäaikaishoidossa sairaanhoitajat tekevät pääsääntöisesti kaksivuorotyötä. - Se rytmittää elämää sopivasti verrattuna "toimistotyöaikaan", Kaisa hymyilee.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje