Suoraan sisältöön

Moottoripyörien pysäköinti

Moottoripyöräilyn suosio Suomessa on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Motoristeja liikkuu myös kaupunkiliikenteessä, sillä moottoripyörillä tehdään varsinkin kesäaikana paljon työ- ja asiointimatkoja.

Moottoripyörän joutuu pysäköimään keskustassa yleensä maksullisille pysäköintipaikoille. Pysäköintimaksun suorittamisen jälkeen pysäköintilippu tulisi kiinnittää moottoripyörään näkyvälle paikalle. Sellaista paikkaa ei kuitenkaan moottoripyörässä ole, jossa pysäköintilipun pysyminen paikallaan olisi taattua. Pysäköintitaloihin pysäköinti saattaa myös olla moottoripyörällä hankalaa, koska moottoripyörä ei välttämättä anna riittävää signaalia parkkihallin puomin avausmekanismille.

Siksi Jyväskylän keskusta-alueelle on järjestetty maksuttomia pysäköintipaikkoja moottoripyörille. Kadun varteen merkityt moottoripyörien vinopysäköintipaikat sijaitsevat Kauppakadulla Kirkkopuiston kioski-kahvilan kohdalla. Kadunvarsipaikat ovat käytössä sääolosuhteiden mukaan moottoripyörien ajokauden ajan, eli suunnilleen toukokuusta syyskuun loppuun.

Asema-aukiolla Asemakadun ja Hannikaisenkadun kulmauksessa olevat kaksipyöräisten ajoneuvojen pysäköintipaikat on tarkoitettu ainoastaan mopoille.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2014 • Sivun alkuunTietoja sivustosta