Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Galleria-Keski Suomi -festivaali esittäytyy avoimessa lehdistöinfossa ma 20.11. klo 13 suurella näyttämöllä

Jyväskylän kaupunginteatterin ja Tanssiryhmä Off/Balancen taiteellista henkilökuntaa vieraili kahdeksalla paikkakunnalla Keski-Suomessa vuoden kestäneen Rikotaan rajoja -hankkeen aikana. Nämä vierailut synnyttivät yhdeksän pienoisesitystä, jotka esitetään Galleria Keski-Suomi –festivaalilla Jyväskylän kaupunginteatterin suurella ja pienellä näyttämöllä sunnuntaina 26.11.2017. Lehdistöinfossa näemme makupaloja festivaaliohjelmasta jonka esittelee teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen.
Tutustu festivaaliin täällä >>


Miljoonasateen ja Heikki Salon musiikilla ryyditetty Onnensirpalaita ensi-iltaan 18.11. suurella näyttämöllä

Oleellinen osa Onnensirpaleita-esityksen juonikulkua on Miljoonasateen ja Heikki Salon musiikki, jonka kapellimestari Lasse Hirvi on sovittanut esitystä varten. – Musiikki ja teksti ovat kuin kollaasi, joka toimii yhtenä kokonaisuutena. Halusimme esitykseen vahvan keskisuomalaisen leiman. Miljoonasade oli luonnollinen valinta myös Heikki Salon teatteriin sopivan lyriikan ansiosta, ohjaaja Tommi Kainulainen selventää.
Lue koko tiedote >>
Tutustu Onnensirpaleita-esitykseen >>


Kevätkauden liput nyt myynnissä

Kevätkaudella nähdään kolme ensi-iltaa. Riemukkaan musiikkipitoinen sukukronikka Kun isoisä Suomeen hiihti, kriisikomedia Mielipuolen päiväkirja ja koulukiusatun selviytymistarinan kertova Luuseri.

Tutustu tiedotteeseen täällä >>
Koko ohjemiston esittely löytyy ohjelmalehtisestä >>
Voit tutustua ohjelmistoomme myös netissä >>


Pesärikko, viiden tähden draama kunnon tarinan ystäville ensi-illassa 5.10. suurella näyttämöllä

Pesärikko on paksun huumorin kyllästämä kertomus maaseudun paineesta. Se kertoo miehistä jotka eivät jaksa tunteittensa kanssa. Ja naisista, jotka tekevät omia ratkaisujaan. Pesärikko valmistuu yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin, Riihimäen Teatterin, Tanssiteatteri Minimin, Turun Kaupunginteatterin, Kotkan Kaupunginteatterin, Teatteri Eurooppa Neljän, Kouvolan Teatterin ja Vapaan Teatterin kanssa. Ensi-ilta Berliinissä oli syyskuussa 2017.
Tutustu esitykseen täällä >>


Täti ja minä sekä Ternimaitokeisari nähdään jälleen pienellä näyttämöllä

Täti ja minä palasi ohjelmistoon tiistaina 19.9. Kaikki syyskauden esitykset ovat loppuunvarattuja, mutta ei huolta, esitys jatkaa ohjelmistossa kevätkaudella. Ternimaitokeisarilla on syyskaudella ainoastaan viisi esitystä, joten oma lippu Hannu Lintukosken hypnoottiseen tulkintaan kannattaa varata riepeästi. Syyskauden ensimmäinen esitys oli torstaina 21.9.
Tutustu Täti ja minä -esitykseen >>
Tutustu Ternimaitokeisari-esitykseen >>


Kolme sisarta vie vahvaan tunnemyrskyyn suurella näyttämöllä 23.9. alkaen

Anton Tsehovin Kolme sisarta valmistuu dramaturgi Annukka Kiurun ja ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanaisen (vier.) uutena sovituksena Jyväskylän kaupunginteatterin suurelle näyttämölle 23.9. Tunnevoimainen ja musiikillinen draama kertoo elämän merkityksen etsimisestä – ja siitä, että merkitys löytyy rakkaudesta, mutta hinta on kova. Olgan, Mashan ja Irinan rooleissa nähdään Hanna Liinoja, Tytti Vänskä (vier.) ja Saara Jokiaho. Heidän veljeään Andreita näyttelee teatteriimme paluun tekevä Aaro Vuotila.
Lue tiedote>>
Tutustu esitykseen >>


Peter Pan lennähti suurelle näyttämölle

Koko perheen lumoavan koukuttava menestysmusikaali Peter Pan lennähti 9.9. suurelle näyttämölle. J.M. Barrien klassikkoromaaniin perustuva Ritva Holmbergin käsikirjoitus, Jukka Linkolan säveltämä ja kapellimestari Lasse Hirven sovittama musiikki ja Jukka Virtasen laulujen sanat vievät sinut Hanna Kirjavaisen ohjaamana ja Kira Riikosen koreografian myötä loputtoman leikin ja roolipelien maailmaan.
Tutustu lisää >>Eturivin Kuningattaren blogi kurkistaa kulisseihin

Eturivin Kuningatar on syksyllä 2015 yleisöäänestyksessä valittu "katsojan ääni" teatterissamme. Äänestyksen voittanut Satu Paloniemi kertoo blogissaaan elämyksistään katsomossa ja näyttämön sivussa.
Eturivin Kuningattaren blogin löydät täältä >>


Parhaat elämyspaikat teatteriin varataan nyt!

Suuren näyttämön syksyn 2017 ohjelmistossa nähdään neljä ensi-iltaa: Peter Pan, Kolme sisarta, Pesärikko ja Onnensirpaleita. Yleisön pyynnöstä ohjelmistossa pienellä näyttämöllä jatkavat kevätkauden suursuosikki Täti ja minä sekä muutaman vuoden takainen yleisön lemmikki Ternimaitokeisari.
Tutustu ohjelmistoesitteeseemme täällä >>Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta