Suoraan sisältöön
  • Luuseri
Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Kaupunginteatteri » Media » Tiedotteet » Jyväskylän kaupunginteatteri mukana Uuden näytelmän ohjelma UNO:ssa

Jyväskylän kaupunginteatteri mukana Uuden näytelmän ohjelma UNO:ssa

Uuden näytelmän ohjelma, UNO, toteuttaa yhdessä teatterin ammattilaisten kanssa koko marraskuun kestävän tempauksen suomalaisen näytelmäkirjallisuuden juhlistamiseksi. Kampanja on suunniteltu yhteistyössä Teatterin tiedotuskeskuksen, TINFO, ry:n, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat SUNKLO ry:n ja Suomen teatterit ry:n kanssa ja se toteutetaan yhdessä 24 suomalaisten ammattiteatterin kanssa. Jyväskylän kaupunginteatteri juhlistaa suomalaista näytelmäkirjallisuutta tuomalla marraskuussa ensi-iltaan uuden kotimaisen kantaesityksen Onnensirpaleita Tommi Kainulaisen kirjoittamana ja ohjaamana.

Uuden näytelmän ohjelma UNO on Teatteri 2.0:n vuonna 2016 käynnistämä monivuotinen hanke

Hankkeen tavoitteena on suomalaisen näytelmäkirjallisuuden edistäminen. Tavoitteena on myös parantaa ammattinäytelmäkirjailijoiden työn arvostusta ja työskentelyolosuhteita sekä taata suomalaisen näytelmäkirjallisuuden laatu ja tulevaisuus. UNOn kirjoittajaohjelmissa näytelmäkirjailijat työstävät uusia näytelmiään ja UNOn Verkostossa ammattiteatterit kehittävät yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa uuteen näytelmään liittyvää osaamista ja käytäntöjä. UNOn avulla halutaan laajentaa suomalaisen nykydraaman yleisöpohjaa ja luoda suomalaisesta näytelmäkirjallisuudesta kansallinen ja kansainvälinen ilmiö. Toimintaa rahoittavat Koneen säätiö, opetus- ja kulttuuriministeriö, UNOn verkoston toimijat sekä Teatteri 2.0.

Uuden näytelmän kuukausi

Kampanjan tarkoituksena on herättää teattereiden yleisöjä ympäri Suomen pohtimaan, mistä suomalaisessa näytelmässä on kyse. Ketkä sitä tekevät? Miltä se tuntuu, näyttää ja kuulostaa?
Kampanjan aikana tarjotaan erilaisia mahdollisuuksia tutustua suomalaiseen näytelmään:
Marraskuun esityskalenteri johdattaa suomalaisen näytelmän äärelle teattereihin eri puolilla Suomea.

Osallistu yleisöhaasteeseen

Osallistumalla #katsonäytelmä -yleisöhaasteeseen voi jakaa jotain kokemuksestaan suomalaisen näytelmän parissa ja samalla voittaa lisää uusia elämyksiä teatterissa. Suomalaisesta näytelmästä pääsee nauttimaan pieninä annoksina lukemalla kampanjan Facebook-sivuilla päivittäin jaettavia näytelmäsitaatteja ja tarttumalla kampanjan teattereissa jaettaviin sitaatti-postikortteihin.

Lisää näytelmätietoutta tarjoaa Uuno ja suomalainen näytelmä -videosarja, josta julkaistaan kampanjan aikana uusi jakso kerran viikossa nettisivuilla ja Facebookissa. Uuden näytelmän kuukausi -kampanjan ohjelma ja marraskuun esityskalenteri julkaistaan marraskuun alussa Uuden näytelmän ohjelman nettisivuilla sekä facebookissa. Kampanjaan liittyviä sisältöjä voi haarukoida marraskuun ajan myös somesta.

Ammattina näytelmäkirjailija – tilaisuus Jyväskylän kaupunginteatterissa to 16.11. klo 17

Tule kuuntelemaan, mitä tarkoittaa työ näytelmäkirjallisuuden ammattilaisena. Minkälaiset ovat erilaiset työtavat ja prosessit, joissa näytelmä syntyy? Miksi tekijät kirjoittavat, miksi näyttämölle? Keskustelussa sivutaan myös kirjailijoiden ajankohtaisia näytelmiä. Tilaisuudessa työtää avaavat näytelmäkirjailijat Marie Kajava ja Elina Snicker. Haastattelijana Jyväskylän kaupunginteatterin dramaturgi Annukka Kiuru.

lisätietoja UNO:sta
Saara Rautavuoma, johtaja, UNO, p. 050 302 0706, saara@teatterikaksipistenolla.fi
www.uno-npf.fi/kampanja
www.facebook.com/uudennaytelmankuukausi
www.facebook.com/uudennaytelmanohjelma

Jyväskylän kaupunginteatteri
dramaturgi Annukka Kiuru, p. 050 341 0457
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705

14.11.2017Sirkka Helke
Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta