Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Kaupunginteatteri » Ohjelmisto » Vierailut ja yhteistyöt » Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Monitaiteellinen Matkalla - teos vaeltaa Jämsänjoen varressa Jämsässä

Esitys käynnistyy Seppolan satamasta sunnuntaina 22.10. klo 16.00 ja siihen on vapaa pääsy.

Rikotaan rajoja -hankkeen viimeisenä yhteistyökuntana on Jämsä, jossa toteutetaan Matkalla-teos yhteistyössä Teatteri Tenhon kanssa.
Monitaiteellinen Matkalla-esitys kiertää Jämsänjoen varressa Vitikkalan sillan ja Seppolan sillan välisellä alueella. Matkalla-esityksen keskiössä on ajatus ”Eksynkö löytääkseni perille?”, jota käsitellään näyttelemisen, laulun, tanssin, tuliakrobatian sekä valotaiteen avulla. Esitys tulee olemaan moniaistillinen ja monitulkintainen elämys, josta jokainen voi varmasti löytää tarttumapintaa . – Jämsänjoen varsi on hyvin idyllinen ja myös esityksellisesti kiinnostava, toivoisimmekin että Jämsäläiset tulisivat kanssamme uteliaina tarkastelemaan tuttua paikkaa, hieman uudessa valossa, ohjaajat Hannu Rantala ja Terhi Kuokkanen kuvailevat.

Rikotaan rajoja -hanke Keski-Suomen kunnissa

Yhdessä tekeminen on yksi Suomi 100-juhlavuoden teemoista. Tätä teemaa Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä OFF/Balance haluavat toteuttaa yhdessä keskisuomalaisten toimijoiden kanssa. Näistä lähtökohdista syntyy yhteisöllisyyttä ja omaehtoista tekemistä juhlistava taidetyöpaja- ja esityssarja Rikotaan rajoja, jossa yhdistyvät eri taiteen tekemisen muodot ja osallistava ja yhteisötaide. Rikotaan rajoja yhdistää tanssia, teatteria, musiikkia, videotaidetta ja yhteisötaidetta. Hankkeen käynnistäjänä ja yhteistyökumppaneina toimivat Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä Off/Balance. Rikotaan rajoja kuuluu myös Suomi 100-juhlavuoden ohjelmistoon.

Hankkeessa toteutetaan viisi pienoisesitystä Keski-Suomen maakunnassa keväällä 2017 ja kolme syksyllä 2017. Jokaisella paikkakunnalla (8 kpl) lähtökohtana on Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijöiden ja Off/Balancen koreografin vetämät työpajat, joissa annetaan ääni eri väestöryhmille (nuoret, lapset jne.).

Taiteilijoiden (näyttelijät ja koreografi) ja maakunnallisten osallistujien kohtaaminen synnyttää työpajoissa pienoisesitysten aiheet. Pienoisesitysten sisällöt nousevat työpajoihin osallistuvien omista kokemuksista, ajankohtaisuuksista tai esimerkiksi paikallishistoriasta.

Keväällä 2017 yhteistyökunnat ovat Äänekoski, Saarijärvi, Hankasalmi, Jyväskylä ja Luhanka. Syksyllä rikotaan rajoja Jämsässä, Keuruulla ja Viitasaarella.

Jyväskylän kaupunginteatterista työskentelyssä ovat mukana näyttelijä/yleisötyöntekijät Anna-Leena Järvi ja Hannu Rantala, näyttelijät Jouni Salo, Miikka Tuominen ja Saara Jokiaho sekä puvustajana Outi Kaltiokumpu ja Tanssiryhmä Off/Balancesta koreografi Terhi Kuokkanen.

Galleria Keski-Suomi -festivaali esittelee Suomi 100-vuotta juhlavuoden Rikotaan rajoja -projektin satoa Jyväskylän kaupunginteatterissa 26.11.

Galleria Keski-Suomi -festivaaleilla sunnuntaina 26.11. Jyväskylän kaupunginteatterissa nähdään Suomi 100 -juhlavuoden Rikotaan rajoja -projektin satoa. Jyväskylän kaupunginteatterin ja Off/Balance tanssiryhmän taiteilijat yhteistyössä maakunnallisten toimi-oiden kanssa ovat valmistaneet esityksiä kahdeksalla paikkakunnalla. Esitykset ovat syntyneet unelmista, rohkeudesta ja elämänvoimasta. Rohkeus unelmoida avaa uusia näkymiä ja kantaa tulevaisuuteen.
Tule hämmästymään ja ihastumaan – Tätä on Keski-Suomi 2017.

Liput: 7 €/kpl, Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä, Vapaudenkatu 36. p. 014 266 0110, avoinna ma-pe klo 12-17 (esitysiltoina klo 12-19) ja la klo 12-19.

Näkemisiin, toivottaa teatterin väki.

Lisätietoa Galleria Keski-Suomesta löytyy täältä >>

Matkalla

Seppolan satama, Jämsä , sunnuntaina 22.10. klo 16.00. Vapaa pääsy

Lehdistä ja netistä poimittua

"Kotiseutulaulu päivitettiin Tammijärvellä uuteen muotoon"
Joutsan Seutu, 24.5.2017
Lue koko juttu >>

"Taide jalkautuu ympäri maakuntaa 100-vuotiaassa Suomessa"
Radio Kompassi, 12.1.2017
Kuuntele koko juttu >>

Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Kahdeksalla Keski-Suomen paikkakunnalla toteutettava yhteistyö

Matkalla
Kokoontuminen Seppolan satamassa su 22.10. klo 16
Vapaa pääsy.
Tervetuloa!

Galleria Keski-Suomi -festivaali esittelee Suomi 100-vuotta juhlavuoden Rikotaan rajoja -projektin satoa kaupunginteatterin näyttämöilla sunnuntaina 26.11. Tule kannustamaan oman paikkakuntasi osallistujia! Tutustu Galleria Keski-Suomi festivaaliin täällä>>Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta