Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Kaupunginteatteri » Teatteri » Historiaa » Johdanto: Pientä ja intiimiä

Johdanto: Pientä ja intiimiä

Jyväskylän Työväenyhdistyksen talo on komea. Sisääntuloaula on kodikas ja ylös kiertyvät portaat avautuvat korkeaan yleisölämpiöön. Tilan tuntu on huikea: valo tulee viistosti ylhäällä olevista ikkunoista ja tähtivalaisimet luovat taianomaista tunnelmaa.

Ollaan Alvar Aallon suunnittelemassa rakennuksessa, jossa Jyväskylän kaupunginteatteri toimi runsaat 20 vuotta. Vuonna 1961 kaupunki osti Jyväskylän Työväen Teatterin osake-enemmistön; kolmikannan muita osakkaita olivat Jyväskylän Työväenyhdistys ja Jyväskylän Työväen Teatteri. Maailmanhistorian ensimmäistä teatteripäivää vietettiin vielä Työväen Teatterin aikakaudella, 27.3.1961.

Omistajan ja nimen vaihtuessa ei mikään oikeastaan muuttunut, sillä likimain sama henkilökunta työskenteli tutuissa tiloissa tutun teatterijohtajan alaisuudessa. 1960-luvun alkupuolella katsojat nauttivat koti- ja ulkomaisesta draamasta, opereteista ja musikaaleista. Lastennäytelmien ensi-illat olivat syysnäytäntökauden lopussa, ja niiden ohjaajana oli usein vanhan ajan teatteridiiva Aune Hurme-Virtanen.

Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta