Suoraan sisältöön
  • Luuseri
Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Kaupunginteatteri » Teatteri » Historiaa » Loppunäytös: Teatteri tarvitsee remonttia

Loppunäytös: Teatteri tarvitsee remonttia

Vuoden 2016 alussa Jyväskylän asukasluku lähestyy 140 000 rajapyykkiä, kun se kaupunginteatterin perustamisvuonna oli runsaat 30 000. 1960-luvun alussa muodostettu Keski-Suomen lääni on lopetettu ja liitetty Länsi-Suomen läänin yhteyteen. Kasvatusopillisesta korkeakoulusta kasvoi vahva, monitieteinen yliopisto.

Jyväskylän kaupunginteatteri on selvinnyt äkkinäisistä johtajanvaihdoksista, talouden heilahteluista ja kunnallispolitiikan koukeroista. Muuttanut se on ainoastaan kerran: yhdestä Alvar Aallon suunnittelemasta rakennuksesta toiseen. Teatteri on esityksillään halunnut lunastaa paikkansa maakunnan teatterina, jonne myös muualta tullaan hyvien esitysten houkuttelemina.

Kaupunginteatteri seuraa edelleen valppaasti teatterikentän ja yhteiskuntaelämän virtauksia. Se tarttuu ennakkoluulottomasti uuteen traditioita unohtamatta. Haasteena on löytää sellaisia tekstejä ja tehdä niin vahvaa draamaa, että myös uudet sukupolvet löytävät tiensä teatteriin.

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta joitakin muutoksia on tulossa. Yksi sellaisista lienee teatteritalon remontti, jonka tarpeellisuuden kaikki tunnustavat. Kuten niin monesti aiemmin, on toteutus 2000-luvullakin kiinni rahasta.

Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta