Suoraan sisältöön
  • Luuseri

Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Rikotaan rajoja -hanke Keski-Suomen kunnissa

Yhdessä tekeminen on yksi Suomi 100-juhlavuoden teemoista. Tätä teemaa Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä OFF/Balance halusivat toteuttaa yhdessä keskisuomalaisten toimijoiden kanssa. Näistä lähtökohdista syntyyi yhteisöllisyyttä ja omaehtoista tekemistä juhlistava taidetyöpaja- ja esityssarja Rikotaan rajoja, jossa yhdistyivät eri taiteen tekemisen muodot ja osallistava ja yhteisötaide. Rikotaan rajoja yhdisti tanssia, teatteria, musiikkia, videotaidetta ja yhteisötaidetta. Hankkeen käynnistäjinä ja yhteistyökumppaneina toimivat Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä Off/Balance. Rikotaan rajoja kuului myös Suomi 100-juhlavuoden ohjelmistoon.

Hankkeessa toteutettiin viisi pienoisesitystä Keski-Suomen maakunnassa keväällä 2017 ja kolme syksyllä 2017. Jokaisella paikkakunnalla lähtökohtana on Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijöiden ja Off/Balancen koreografin vetämät työpajat, joissa annetaan ääni eri väestöryhmille.

Keväällä 2017 yhteistyökuntina olivat Äänekoski, Saarijärvi, Hankasalmi, Jyväskylä ja Luhanka. Syksyllä rikottiin rajoja Jämsässä, Keuruulla ja Viitasaarella.

Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä Off/Balance haluavat lämpimästi kiittää hankkeessa mukana olleita henkilöitä, paikkakuntia ja yhteisöjä. Nähdään Galleria Keski-Suomi -festivaalissa täällä teatterilla 26.11.

Kuva: ”Onni on tanssia. Onni on tehdä yhdessä. Onni on olla!” Koskettava tanssielämys täynnä elämän riemua ja inhimillistä herkkyyttä. Esiintyjät: Navikka-toimintakeskuksen kehitysvammaisten työtoiminnan ryhmä.


Tule katsomaan upeita pienoisesityksiä, jotka ovat syntyneet rohkeudesta, unelmista ja hypystä tuntemattomaan.

Galleria Keski-Suomi -festivaali esittelee Rikotaan rajoja -projektin satoa Jyväskylän kaupunginteatterissa 26.11. Esiintyjinä kehitysvammaiset, työttömät, lapset, nuoret, ikäihmiset ja monikulttuuriset nuoret kertovat: ”mitä on olla suomalainen”, ”tällaista on olla työtön Viitasaarella”, ”tältä tuntuu olla nuori Äänekoskella”. Mukana monta muutakin tarinaa tämän päivän Keski-Suomesta. Tule ja liikutu!

Ryhmien ohjaajina ja esitystyöpajojen vetäjinä Jyväskylän kaupunginteatteri ja tanssiryhmä Off/Balance. Kaikki yhdeksän pienoisesitystä ovat osa Rikotaan rajoja -hanketta ja festivaali on osa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia.

Liput: 7 €/kpl, Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä, Vapaudenkatu 36. p. 014 266 0110, avoinna ma-pe klo 12-17 (esitysiltoina klo 12-19) ja la klo 12-19.

Näkemisiin, toivottaa teatterin väki.

Lisätietoa Galleria Keski-Suomesta löytyy täältä >>

Rikotaan rajoja -hankkeen kaikki esitykset on nähtävissä Galleria Keski-Suomi -festivaalissa Jyväskylän kaupunginteatterin suurella ja pienellä näyttämöllä sunnuntaina 26.11.2017.

Rikotaan rajoja

Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä Off/Balance haluavat lämpimästi kiittää kaikkia yhteistyössä mukana olleita kuntia, yhteisöjä ja tomijoita. Nähdään Galleria Keski-Suomi -festivaalissa Jyväskylän kaupunginteatterissa sunnuntaina 26.11. jossa kaikki esitykset ovat nähtävissä.

Tutustu Galleria Keski-Suomi festivaaliin täällä>>Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta