Suoraan sisältöön
  • Hair-musikaali
  • Hetkiä 1918
  • Kovaa kyytiä
  • Luuseri
  • Merten gorilla
  • Oi ihana Panama
  • Päivänsäteet

Teatteritiistait

Yleisön ja teatterintekijöiden kaikille avoin kohtauspaikka, kaiken kansan olohuone: taiteilijatapaamisia, alustuksia, mielenkiintoisia vieraita! Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan vapaamuotoisesti kiinnostavista aiheista. Teatteritiistain aihe kumpuaa yleensä teatterin ohjelmistossa olevista esityksistä, ja keskusteluun osallistuu eturivin taiteilijoitamme ja alansa huippuasiantuntijoita. Teatteritiistai pidetään yleisölämpiössä Teatteriravintolassa (ellei toisin mainita) ja sinne on vapaa pääsy!


Teatteritiistai 22.5. klo 18 Sosku-ilta, Ilman sua ei oo mua

SOSKU-ilta toteutetaan kaupunginteatterin ja aikuissosiaalityön yhteistyönä. Tuolloin sosiaalityön asiakastarinat muuttuvat n. 30-minuuttiseksi pienoisteatteriesitykseksi otsikolla Ilman sua ei oo mua, jota seuraa keskustelutilaisuus.

Jyväskylässä sosiaalisen kuntoutuksen Sosku-hankkeen ja aikuissosiaalityön yhteiskehittämisessä mukana olevat asiakkaat ovat kirjoittaneet tarinoita omasta elämästään: työttömyydestä, sairaudesta, palvelujen epäkohdista, niiden mukanaan tuomasta köyhyydestä, asunnottomuudesta, toivottomuudesta ja lopulta myös toivosta. Aidoista asiakastarinoista avautuvat moninaiset elämäntilanteet, joita sekä asiakkaat että työntekijät ovat kohdanneet. – Pienoisesitys toimii keskustelun alustuksena, ja se koostuu erillisistä tuokiokuvista, jotka olen koostanut yksinkertaiseen esitykselliseen muotoon. Tarinoiden karuudesta huolimatta, asetimme yhdessä tavoitteeksi, että kokonaisuuden tulee luoda toivoa ja että kukaan ei joudu olemaan ongelmineen yksin. Pienoisesitystä valmistettaessa on ollut tärkeää, että sitä ovat olleet koostamassa ja siinä esiintyvät sekä asiakkaat että työntekijät, mikä on tuonut tekemiseen yhteisöllisen vireen, teatterikuraattori Antti Niskanen kertoo.


TEATIIISTAI 21.8.2018 klo 18

HAIR-teemailta
AVOIN HARJOITUS
Tule seuraamaan 8.9. ensi-iltansa saavan HAIR-musikaalin avointa harjoitusta! Pääset seuraamaan, kuinka koh-taukset, tanssinumerot tai laulut valmistuvat esityskuntoon. Tilaisuus on kaikille avoin.
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/hair


TEATTERITIISTAI 28.8.2018 klo 18–18.45

HETKIÄ 1918 -teemailta
TEOSESITTELY
Teoksen esittelevät esityksen ohjaaja Hilkka Hyttinen ja esityksen dramatisoija Sirke Lääkkölä. Lisäksi YTT Anne Koski kertoo arkistoista löytyneistä aikalaisteksteistä.
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/hetkia


TEATTERITIISTAI 25.9.2018 klo 18

LUUSERI-teemailta
TEEMAKESKUSTELU
Luuseri käsittelee polttavaa ja ajankohtaista aihetta: koulukiusaamista. Tule kuuntelemaan paneelikeskustelua, jossa asiaa käsitellään monesta eri näkökulmasta. Yleisö pääsee myös osallistumaan keskusteluun. Yhteistyö-kumppanina Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri.
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/luuseri

TEATTERITIISTAI 16.10.2018 KLO 18.00

PÄIVÄNSÄTEET-teemailta
AVOIN HARJOITUS
Kantaesityksenä Jyväskylän kaupunginteatterissa esitettävä Päivänsäteet marssittaa näyttämölle joukon hurmaa-via, elämässä kiinni olevia, särmikkäitä ja sietämättömän hauskoja ikänaisia. Tule seuraamaan, miten musta komedia valmistuu!
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/paivansateet


TEATTERITIISTAI 30.10.2018 klo 18

LUOTSITIISTAI
Illan sisältö rakennetaan yhteistyössä Kulttuuriluotsien kanssa. Ohjelma tarkentuu syksyn aikana.


TEATTERITIISTAI 27.11.2018 klo 18

PÄIVÄNSÄTEET-teemailta
TEEMAKESKUSTELU: Arvokas vanheneminen
Mustaksi komediaksi kuvaillun esityksen takana piilee vankka sanoma arvokkaasta vanhenemisesta. Teos muis-tuttaa niin yhteiskunnan kuin yksilönkin velvollisuudesta huolehtia jokaisesta ihmisestä loppuun saakka. Teatteri-tiistaissa herätellään kysymys, mitä on arvokas vanheneminen.
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/paivansateet


Menneiden Teatteritiistaiden satoa

  • Työhyvinvoinnin ja ihmisten johtamisen professori Marja-Liisa Manka vieraili Teatteritiistaissamme 25.10.2011. Mankan luento on ladattavissa PDF-muodossa tästä >>

Lisätietoja Teatteritiistaista ja muista yleisötapahtumista
Teatterikuraattori Antti Niskanen
p. (014) 266 1925, 050 413 8027
etunimi.sukunimi@jkl.fi

Lue Eturivin Kunkun blogia

Anna palautetta!

Tilaa uutiskirjeemme!

Taidetestaajat

Jyväskylän kaupunginteatteri
Vapaudenkatu 36
40100 Jyväskylä


@jklteatteri #jklteatteri

Yleisötyötiimi yhteystiedot

Antti Niskanen
teatterikuraattori, KM
p. (014) 266 1925, 050 413 8027
etunimi.sukunimi@jkl.fi

Hannu Rantala
Näyttelijä, yleisötyöntekijä
p. 014 2664199, 050 413 5519
etunimi.sukunimi@jkl.fi

Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta