Suoraan sisältöön
  • Luuseri

Yleisötyö

Hei!

Olet Jyväskylän kaupunginteatterin yleisötyön omilla sivuilla.

Miten näyttelijä voi muistaa kaikki repliikit? Mikä muuten on repliikki - tai dialogi? Miten näyttelijät ”pääsevät tunteisiin”? Mitä tarkoitetaan, kun puhutaan mustasta komediasta? Mistä lavastaja poimii ideat lavastuksiin? Mitä teatterikuraattori tekee? Olipa outo esitys, mihin sillä pyrittiin? Näihin pohdintoihin voit saada evästä teatterin yleisötilaisuuksissa - vaikka et ehkä kaikkiin vastauksia saisikaan.

Yleisösuhteiden hoitamisen tärkeys on alettu tiedostaa Suomen teattereissa aiempaa paremmin. Niinpä ne haluavatkin tulla lähemmäs yleisöään yleisötyön avulla. Myös Jyväskylän kaupunginteatteri haluaa olla jyväskyläläisten omakseen tuntema teatteri, joka luo ympärilleen monimuotoisesti toimintamahdollisuuksia ja toimii aktiivisemmin yhteisössään. Yleisötyön yksi keskeinen tavoite on koota yhteen ihmisiä, jotka haluavat suunnata kulttuurienergiaansa teatteriin vaikkapa osallistumalla keskusteluun esityksistä.

Yleisötyö on toisin sanoen teatterin ohjelmistoon tai läheisesti teatterityöhön liittyvää toimintaa, jossa sananmukaisesti ollaan eri tavoin tekemisissä yleisön kanssa. Osallistuminen voi olla keskustelua ja ajatusten jakamista esitysten sisällöistä tai esitysten teemojen syventämistä. Se voi olla myös tekemistä: draama- tai teatterilähtöistä toimintaa, jolla tähdätään vaikkapa vuorovaikutustaitojen kehittämiseen tai erilaisten elämänilmiöiden jäsentämiseen. Lisäksi se voi perehdyttää teatteriin taidemuotona ja lisätä teatteritietoutta.

Yleisötyötä myös lapsikatsojille

Erityisesti lapsille suuntaamamme yleisötyö on teatterikasvatusta. Tärkeä yhteistyökumppanimme onkin Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta. Toiminnan perusperiaatteina ovat lapsen kunnioittaminen ajattelevana ja kokevana yksilönä. Lähestymistapamme on pedagoginen ja sisällöllisesti moniulotteinen alkaen elämyksellisistä tutustumiskäynneistä teatteritaloon päätyen draamalliseen työskentelyyn. Teatterikasvatustyön eräänä tavoitteena on lapsikatsojan totuttaminen taidemuotoon ja sen kieleen, lasten ja nuorten teatterinlukutaidon tukeminen. Ehkä kuitenkin merkityksellisempää on elämässä tarvittavien taitojen kehittäminen: lapsen oman luovuuden ja itseilmaisun vahvistaminen sekä vuorovaikutus- ja tunnetaitojen kehittäminen.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Jyväskylän kaupunginteatteri
Vapaudenkatu 36
40100 Jyväskylä


@jklteatteri #jklteatteri

Lippumyymälä
Vapaudenkatu 36
puh. 014 266 0110

Lippumyymälä avoinna
Ti klo 12-17, ke-la klo 12-19,
Lisäksi puhelinpalvelu ti-ke jo klo 11 alkaen.

Lippumyymälän ollessa suljettu, lippuja voi ostaa osoitteesta www.lippu.fi

Ryhmämyynti
(väh. 20 henkilön ryhmät)
puh. 014 266 4175
arkisin klo 16 saakka
teatteri.markkinointi(at)jkl.fi

Kaupunginteatterin rekisteriseloste

Lue Eturivin Kunkun blogia

Anna palautetta!

Tilaa uutiskirjeemme!

Taidetestaajat

Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta