Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Pääsymaksut ja aukioloajat

KESKI-SUOMEN MUSEO ON SULJETTU PERUSKORJAUKSEN VUOKSI 2017-2019.

Ks. myös
poikkeavat aukioloajat.

Saapumis- ja pysäköintiohje »

Tilaa Keski-Suomen museon uutiskirje
Yhteystiedot

 Keski-Suomen museo

 Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museo

Näyttelyt ja opetus
Museon info
PL 634, 40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin (014) 266 4346

Toimisto, arkistot, tutkimus ja kulttuuriympäristön hoito sekä maakunnallinen museotyö
Vapaudenkatu 28, 1 krs.
PL 634, 40101 JYVÄSKYLÄ
Avoinna ma-pe klo 9-16
Puhelin (014) 266 4349

Kokoelmat ja konservointi
PL 634, 40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin (014) 266 4361, (014) 266 4351

Tallennus ja dokumentointi

Alueellinen tallennusvastuu

Keski-Suomen museon tallennustyön periaatteet ja tallennusvastuualueet on kirjattu museon kokoelmapoliittiseen ohjelmaan.

Museon tallennustoiminta on alueellisesti rajattu Keski-Suomeen. Alueellisessa tallennuksessa tehdään yhteistyötä maakunnan ammatillisten museoiden kanssa. Keski-Suomen museo toimii myös Jyväskylän kaupunginmuseona.


Kulttuurihistoriallisena museona Keski-Suomen museo tallentaa ihmisen elämään ja elinympäristöön liittyviä tyypillisiä, harvinaisia ja katoavia ilmiöitä. Painopisteenä on viime sotien jälkeisen aineiston sekä aineellisen ja visuaalisen kulttuuriperinnön tallentaminen.

Keski-Suomen museo kartuttaa myös vanhemman keskisuomalaisen kuvataiteen kokoelmaa sekä Aarne Laitakarin lahjoitukseen pohjautuen mitalitaidetta. Lisäksi museo ylläpitää erilliskohteisiinsa liittyviä kokoelmia.

TAKO-yhteistyö

Keski-Suomen museo osallistuu valtakunnalliseen museoiden kokoelma- ja tallennusyhteistyöhön (TAKO) arkea tallentavan pooli 3:n jäsenenä.

TAKO-yhteistyö rakentaa työnjakoa sille, miten eri yhteiskunnan ja kulttuurin ilmiöt tallentuvat museoiden kokoelmiin. Yhteistyön avulla karsitaan päällekkäistä tallentamista. TAKO-museoiden valtakunnalliset tallennusvastuut määritellään vuosittain tarkistettavassa tallennustyönjakomallissa.

TAKO-yhteistyössä Keski-Suomen museon valtakunnallisena tallennusvastuualueena on opiskelijan arki ja kulttuuriympäristö. Museo tallentaa valtakunnallisesti myös taiteilija Urho Lehtiseen sekä Jonas, Maikki ja Vappu Heiskan taiteilijaperheeseen liittyviä aineistoja.

Lue lisää TAKO-toiminnasta: http://tako.nba.fi

Nykyajan ilmiöiden dokumentointi

Nykyajan dokumentointi on osa Keski-Suomen museon tallennustoimintaa. Dokumentoinneilla kartutetaan museon tallennusvastuualueisiin liittyvää kokoelma-aineistoa ilmiökeskeisesti.

Nykyajan dokumentointeja tehdään museon omana tuotantona sekä erilaisina yhteistyöhankkeina.

Tutustu Keski-Suomen museon Nykyajan dokumentointi -sivustoon.

 
Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta