Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki
Jyväskylän kaupunki / Kirjasto ja kulttuuri

Kirjasto ja kulttuuri

Kirjasto
Jyväskylän kaupunginkirjasto - Keski-Suomen maakuntakirjasto

Kulttuurihakemisto (Jyväskylän seudun)
Jyväskylän seudun kuntien kulttuurijärjestöt ja -yhdistykset, asukasyhdistykset, apurahat, tila, opetus jne...

Kulttuuri- liikunta ja nuorisolautakunta

Kulttuuripalvelut
Kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin tekemiselle ja kokemiselle järjestämällä kulttuuritarjontaa ja -tapahtumia sekä tukemalla kulttuuritoimintaa.
Kansalais-, kulttuuri-, liikunta ja nuorisotoiminnan avustukset

Kulttuuriaitta
Kulttuuriaitta tuo taiteen ja kulttuurin iloa lasten ja nuorten arkeen. Kulttuuriaitta on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Liiton tavoitteena on lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden tukeminen ja taidekasvatuksen saavutettavuuden parantaminen.


Museot ja galleriat

Museopalvelut
Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan ja ympäristöstään.
- Lyseon konseptiselvitys 2015

Avoin museo
Avoinmuseo.fi on keskisuomalaisten museoiden yhteinen sivusto. Museo on nyt avoin, tervetuloa!

Julkiset taideteokset Jyväskylässä
Tietoa Jyväskylän kaupunkialueella sijaitsevista julkisista taideteoksista. Olemme pyrkineet saamaan sivustoille mukaan veistoksia, jotka kiinnostavat kaupungilla kulkijoita, emme ole eritelleet teoksia omistajien mukaan.

Alvar Aalto -museo*
Alvar Aalto -museo toimii kahdessa kaupungissa, Jyväskylässä ja Helsingissä, joissa sillä on kaikkiaan neljä yleisölle avointa kohdetta. Jyväskylässä sijaitseva rakennustaiteen ja muotoilun erikoismuseo on Aalto-informaation kansallinen ja kansainvälinen keskus.

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo
Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, johon kuuluvat Galleria Ratamo sekä grafiikan ja valokuvauksen työtilat, on tekemisen, kokemisen ja oppimisen kohtauspaikka grafiikasta ja valokuvauksesta kiinnostuneille Jyväskylässä.

Jyväskylän taidemuseo
Museon toimialaan kuuluvat erityisesti keskisuomalainen kuvataide, suomalainen ja kansainvälinen taidegrafiikka sekä kokoelmiin liittyvä koti- ja ulkomainen taide.

Keski-Suomen museo
Keski-Suomen museo on kulttuurihistoriallinen museo.Museo toimii Keski-Suomen alueen maakuntamuseona sekä Jyväskylän kaupunginmuseona. Näyttelyiden lisäksi Keski-Suomen museo harjoittaa alansa tutkimusta, tallentamista, opetusta ja huolehtii muun muassa rakennuskulttuurin ja kulttuuriympäristön tutkimisesta ja inventoinneista.

Suomen käsityön museo
Suomen käsityön museo on käsityön ja käsiteollisuuden asiantuntija, valtakunnallinen erikoismuseo, jonka osana toimivat Suomen kansallispukukeskus ja Konservointikeskus.
Kansallispukukeskus

Konservointikeskus


Musiikki ja konsertit

Jyväskylä Sinfonia
Jyväskylä Sinfonia tunnetaan värikkäästä ja ennakkoluulottomasta ohjelmistostaan sekä aidosta kiinnostuksesta esitettävään musiikkiin.


Teatteri, tanssi, elokuva, kirjallisuus

Jyväskylän kaupunginteatteri
Elävästi. Elämästä


Taide- ja kulttuuriopinnot

Nuorten Taidetyöpaja
Nuorten Taidetyöpaja tarjoaa työharjoittelua, toimintaa ja ohjausta 17-29 vuotiaille jyväskyläläisille nuorille. Tarjonta koostuu erimittaisista yhteisöllisistä pajajaksoista sekä nuorten yksilöohjauksesta.

Taiteen perusopetus
Taiteen perusopetus on koulun ulkopuolista taideopetusta. Se on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta, joka samalla antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Jyväskylän kansalaisopisto
Vapaan sivistystyön tarkoituksena on järjestää elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta tukevaa koulutusta.

Jyväskylän kuvataidekoulu
Kuvataidekoulu järjestää lapsille, nuorille ja aikuisille tavoitteellista tasolta toiselle etenevää laajan oppimäärän mukaista arkkitehtuurin ja kuvataiteen taiteen perusopetusta sekä muuta taiteiden edistämiseen liittyvää toimintaa.


Julkaisuja

Aaltoja! -lehti
Kattavasti jyväskyläläistä kulttuurielämää esittelevä Aaltoja!-ilmaislehti sisältää tuoretta tietoa kaupunginteatterin esityksistä, sinfoniaorkesterin konserteista, museoiden näyttelyistä sekä muista kaupungin kulttuuritapahtumista.