Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Museot ja galleriat

Museot ja galleriat

Museokasvatus on Jyväskylän vahvuus

Jyväskylä on museokasvatuksessa valtakunnallisesti arvostettu keskus, museokasvatus on Jyväskylän vahvuus. Museokasvatus on oleellinen osa museotyötä. Jyväskyläläismuseoiden museokasvatus tukee elinikäistä oppimista ja tarjoaa välineitä opiskeluun. Museot ovat elämysten, tunteiden, kokemuksellisen oppimisen ja yhdessä tekemisen paikkoja. Museot ovat paikkoja, jonne eri ikäiset, fyysisiltä tai psyykkisiltä ominaisuuksiltaan erilaiset asiakkaat tuntevat itsensä tervetulleiksi kulttuuritaustastaan, uskonnostaan, asuinpaikkakunnastaan tai sosiaalisesta asemastaan riippumatta. Erityisryhmät otetaan huomioon kaikessa museotoiminnassa (esteettömyys, saavutettavuus, sovellettavuus).

Tietoa Jyväskylän museopalveluista

Museot

Alvar Aalto -museo
Alvar Aalto -museo toimii kahdessa kaupungissa, Jyväskylässä ja Helsingissä, joissa sillä on kaikkiaan neljä yleisölle avointa kohdetta. Jyväskylässä sijaitseva rakennustaiteen ja muotoilun erikoismuseo on Aalto-informaation kansallinen ja kansainvälinen keskus.

Avoin museo
Avoinmuseo.fi on keskisuomalaisten museoiden yhteinen sivusto. Museo on nyt avoin, tervetuloa!

Jyväskylän taidemuseo
Museon toimialaan kuuluvat erityisesti keskisuomalainen kuvataide, suomalainen ja kansainvälinen taidegrafiikka sekä kokoelmiin liittyvä koti- ja ulkomainen taide.

Keski-Suomen luontomuseo

Keski-Suomen museo
Keski-Suomen museo on kulttuurihistoriallinen museo.Museo toimii Keski-Suomen alueen maakuntamuseona sekä Jyväskylän kaupunginmuseona. Näyttelyiden lisäksi Keski-Suomen museo harjoittaa alansa tutkimusta, tallentamista, opetusta ja huolehtii muun muassa rakennuskulttuurin ja kulttuuriympäristön tutkimisesta ja inventoinneista.

Suomen ilmavoimamuseo
Suomen Ilmavoimamuseo on erikoismuseo, jonka tehtävänä on tallentaa, tutkia ja esitellä Suomen Ilmavoimien historiaa ja käytössä ollutta lentokonekalustoa

Suomen kantelemuseo

Suomen käsityön museo
Suomen käsityön museo on käsityön ja käsiteollisuuden asiantuntija, valtakunnallinen erikoismuseo, jonka osana toimivat Suomen kansallispukukeskus ja Konservointikeskus.
Suomen kansallispukukeskus
Konservointikeskus

Suomen Tietojenkäsittelymuseoyhdistys
Suomen Tietojenkäsittelymuseoyhdistys ry kerää ja tallentaa automaattiseen tietojenkäsittelyyn liittyviä laitteita ja oheismateriaaleja Tietojenkäsittelymuseon kokoelmiin.

Jyväskylän yliopiston museo

Galleriat

Artografia - keskisuomalaisen taiteen kotisivu

Höyrygalleria

Galleria Becker / Taidelainaamo

Galleria C4t

Galleria Patina

Galleria TiLa

Jyväskylän Grafiikkakeskus - Galleria Ratamo
Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, johon kuuluvat Galleria Ratamo sekä grafiikan ja valokuvauksen työtilat, on tekemisen, kokemisen ja oppimisen kohtauspaikka grafiikasta ja valokuvauksesta kiinnostuneille Jyväskylässä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje