Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Toiminta

Myllyjärven nuorisokoti on lastensuojelun laitoshuollon palvelua tarjoava yksikkö. Se toimii vastaanottoyksikkönä lastensuojelun avohuollollisesti, kiireellisesti sijoitetuille tai huostaanotetuille nuorille. Toiminnassa arvostamme avoimuutta, yksilöllisyyttä ja tiivistä yhteistyötä vanhempien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Meille tulevilla nuorilla on usein vaikea kriisi elämässään, ristiriitoja vanhempien kanssa, psyykkisiä vaikeuksia, koulunkäyntiin liittyviä ongelmia tai muutoin vaikea elämäntilanne.

Myllyjärven nuorisokodissa on nuorten vastaanottotoimintaan kaksi 6-paikkaista yksikköä.

Yksiköissä arvioidaan 13–17-vuotiaiden nuorten lastensuojelutarvetta ja tuetaan kriisitilanteessa. Nuori voi olla sijoitettuna nuorisokotiin avohuollollisesti, kiireellisesti tai huostaanotettuna. Päätöksen nuoren sijoittamisesta nuorisokotiin tekee sosiaalityöntekijä.

Nuorisokodissa tuetaan nuorta ja perhettä, jotta nuori voisi palata takaisin kotiin. Jos paluu kotiin ei jostain syystä ole mahdollista, niin nuorelle taataan turvallinen asuinympäristö. Nuoret asuvat Myllyjärven nuorisokodissa keskimäärin 3-6 kuukautta.

Nuorisokodissa on myös itsenäistyviä nuoria, jotka asuvat nuorisokodissa, kunnes he täyttävät 18 vuotta tai ovat muutoin valmiita muuttamaan takaisin kotiin, omaan asuntoon tai itsenäistymisasuntoon.

Toiminta on nuoren turvallisen arjen rakentamista, vanhemmuuden tukemista ja vahvistamista, koulunkäynnin tukemista, mielekkääseen vapaa-ajan viettoon ohjaamista ja täysi-ikäisyyden lähestyessä nuoren itsenäistymi-seen ja aikuistumiseen tarvittavien taitojen vahvistamista.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje