Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Opistot ja aikuiskoulutus

Opistot ja aikuiskoulutus

Jyväskylä on maan vilkkaimpia opiskelukaupunkeja. Lähes joka kolmas vastaantulija on koululainen tai opiskelija, yhteensä heitä on 45 000. Täällä asuvat maan koulututetuimmat kolmikymppiset. Suomalaisuuden ja koulutuksen perinne on vahva: tänne on perustettu maan ensimmäinen suomenkielinen oppikoulu, maan ensimmäinen suomenkielinen kansakoulun opettajaseminaari ja maan ensimmäinen suomenkielinen tyttökoulu.

Jyväskylässä on mahdollisuus laadukkaaseen opiskeluun ja itsensä kouluttamiseen läpi elämän!

Alkio-opisto

Jyväskylän kansalaisopisto
Kansalaisopisto tarjoaa monipuolista yleissivistävää aikuiskoulutusta. Opisto on tarkoitettu ensisijaisesti 16 vuotta täyttäneille, mutta muodollista ala- tai yläikärajaa ei ole. Opistossa voivat opiskella kaikki peruskoulutuksesta ja kotipaikkakunnasta riippumatta.

Jyväskylän kotitalousoppilaitos

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Vuosittain Gradiassa opiskelee yli 4000 nuorta kymmeniin ammatteihin. Oppilaitos järjestää myös taiteen perusopetusta musiikissa ja tanssissa. Gradiassa voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erityisammattitutkinnon, osatutkintoja, lyhytkursseja sekä ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta, aikuisten perusopetusta sekä monipuolisesti musiikin ja tanssin harrastusmahdollisuuksia.

Jyväskylän oppisopimuskeskus
Oppisopimuskoulutus on työpaikalla käytännön työssä toteutettavaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksessa järjestettävillä opinnoilla. Jyväskylän oppisopimuskeskuksella on vuosittain 2 500 opiskelijaa, toimipaikka sillä on Jyväskylässä ja Jämsässä. Jyväskylän oppisopimuskeskus on osa Jyväskylän koulutuskuntayhtymää.

Jyväskylän kristillinen opisto

Jyvälän kansalaisopisto

Bovalius-ammattiopisto

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje