Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Ympäristö ja luonto » Eläimet » Lemmikkieläinten hautausmaa

Lemmikkieläinten hautausmaa ja tuhkien sirottelupaikka

Lemmikkieläinten hautausmaa on ollut toiminnassa jo yli 30 vuotta. Lemmikkieläinten tuhkien sirottelupaikka on vasta perustettu.

Hautausmaa

Jos haluat haudata lemmikkisi hautausmaalle, ilmoittaudu Mustankorkean jäteaseman asiakaspalvelupisteelle, josta lunastetaan hautapaikka. Asiakaspalvelupisteen aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta: https://mustankorkea.fi/yhteystiedotaukioloajat/

Hautapaikan hinta on 114,70 €/paikka (sis. alv). Lemmikkieläimen hautapaikka on voimassa 15 vuotta. Hautapaikan voi lunastaa uudelleen ennen voimassaoloajan umpeutumista voimassa olevaa maksua vastaan. Kullekin hautapaikalle voi haudata yhden lemmikin.

Suositeltavinta on, että eläin tuhkataan ennen hautaamista. Näin alueella liikkuvista villieläimistä ei ole haittaa.

Eläimen hautaaminen (hautakuopan täyttäminen) on omistajan vastuulla.

Alueen takareunalle, vasemmanpuoleisen käytävän lähelle on kaivettu valmiiksi kaksi hautauomaa, joihin lemmikit haudataan järjestyksessä aina edellisen haudatun viereen. Hautauomassa on pystyssä kaksi levyä. Toinen niistä toimii edellisen hautapaikan vahvistettuna reunana ja toinen asetetaan nyt täytettävän haudan toiseen reunaan pystyyn. Levyt pitävät hautojen täyttöhiekat paikallaan. Alueella elää kettuja ja supikoiria, joten on tärkeää, että haudattava eläin sijoitetaan aivan uoman pohjalle ja hauta täytetään sen jälkeen ympäröivän maan pintaan asti. Levy estää villieläimiä kaivamasta hautaa sivulta päin. Hautauoman lähellä, käytävän päässä on pressulla peitetty hiekkakasa, kottikärryt ja lapio haudan täyttämistä varten.

Kun olette täyttäneet lemmikkinne haudan, nostakaa täytettyjen hautojen välinen levy ylös ja sijoittakaa se nojaamaan toista levyä vasten. Näin se on käytettävissä seuraavaa hautausta varten.

Tuhkansirottelupaikka

Lemmikkien tuhkansirottelupaikka sijaitsee ennen varsinaista hautausmaa-aluetta sisäänajoväylän oikealla puolella sijaitsevalla metsäisellä kumpareella. Sirottelupaikkaa ei ole merkitty maastoon. Tuhkat sirotellaan laajemmalle alueelle maan pinnalle. Alueella ei saa kaivaa, jättää tuhkauurnia tai asentaa muistomerkkejä. Lemmikin tuhkat voi käydä sirottelemassa ilman kaupungille tehtävää ilmoitusta. Tuhkan sirottelusta ei peritä korvausta.

Hautausmaalla on muistelukivi, jonne voi halutessaan tuoda kynttilän tai kukkia lemmikin muistoksi.

Lemmikkien hautausmaalla kävijöiden toivotaan vievän suuret roskat mukanaan pois.

Lemmikkejä ei saa haudata muualle kuin valmiiksi kaivettuun uomaan.


Osoite:
Ronsuntaipaleentie, sijainti kartalla

Tiedustelut:
Palvelupiste Hannikainen p. 014 266 5025

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje