Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Nuoret

Sivistyslautakunta

Etsivä työ (15-29v)
Tavoitteena tavoittaa ne 15-29v. nuoret, jotka ovat jääneet tai jäämässä oppilaitosten ja työelämän ulkopuolelle tai muuten kaipaavat apua arkeen, tukea nuorta löytämään vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa, ohjata yksilöllisiin, eteenpäin vieviin ratkaisuihin, etsiä mielekkäitä väyliä opiskeluun, työelämään ja arjen hallintaan.

Kirjaston lasten ja nuorten palvelut
Elokuvat, verkkokirjastot, lukudiplomit, musiikki, lehdet

Koppari.fi
16-29-vuotias jyväskyläläinen nuori. Koppari -palvelukartta auttaa Sinua löytämään sopivan palvelun hyvinvointiin, terveyteen, toimeentuloon, opintoihin tai työllistymiseen liittyvissä asioissa.

Koulukuraattorit, koulupsykologit (psykososiaalinen oppilashuolto)
Jyväskylässä koulukuraattorit ja koulupsykologit työskentelevät perusopetusta antavien koulujen 1-9 vuosiluokilla ja esiopetuksessa sekä toisella asteella.

Kulttuuriaitta
Kulttuuriaitta tuo taiteen ja kulttuurin iloa lasten ja nuorten arkeen. Kulttuuriaitta on osa Taikalamppua, joka on valtakunnallinen lastenkulttuurikeskusten verkosto.Taikalampun tavoitteena on lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden tukeminen ja taidekasvatuksen saavutettavuuden parantaminen.

Kulttuurihakemisto
Hakemistosta löydät paikallisten kulttuuritoimijoiden yhteystiedot, julkisten kulttuuripalveluiden esittelyt ja yhteystiedot, listoja Keski-Suomen alueella toimivista yhdistyksistä, järjestöistä ja harrastusryhmistä, muun muassa.

Kulttuuriklubi Siperia*
Kulttuuriklubi Siperia on luovan toiminnan tila, jossa 13-29-vuotiaat saavat harrastaa taidetta ja kulttuuria omaehtoisesti.

LiikuntaLaturi
Maksuton liikuntatuote 13-19-vuotiaille nuorille. Ohjattuja liikuntavuoroja järjestetään eri puolilla kaupunkia. Toimintaan ei tarvitse sitoutua vaan vuoroille voi tulla mukaan silloin, kun itselle sopii. Liikuntaan hyvällä fiiliksellä!

Nuorisoavustukset
Kansalais-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoiminnan avustukset

Nuorisopalvelut
Nuorisotilat ja -toiminta, työpajatoiminta, neuvontaa ja tukea, Kasvun maisema -hanke.

Nuorisovaltuusto
Jyväskylän nuorisovaltuusto on 13–20 –vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka pyrkii parantamaan nuorten osallisuutta sekä kehittämään nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorisovaltuustossa on edustajat yläkouluilta, nuorisotiloilta, toisen asteen oppilaitoksilta sekä vapailta paikoilta.

Nuorisovastaanotto
Nuorisovastaanotto on 13–22-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille tarkoitettu palvelu mielenterveys-, päihde- ja psykososiaalisten ongelmien arviointiin ja lyhytaikaiseen hoitoon. Huolet voivat liittyä esimerkiksi päihteisiin, mielialaan, pelaamiseen, perheen ristiriitoihin tai seksuaalisuuteen.

Nuorten aikuisten palvelukeskus
Nuorten aikuisten palvelukeskuksen eli J-napin asiakkaita ovat ne 18–29-vuotiaat jyväskyläläiset nuoret, jotka haluavat ja tarvitsevat tiivistä, välittävää ja pitkäaikaista ohjausta ja tukea.

Nuorten Jyväskylä – Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut
Palvelemme juuri sinua 13-29 -vuotias nuori, joka kaipaat tietoa, neuvontaa tai ohjausta elämääsi ja arkeesi liittyvissä kysymyksissä. Nuorten tieto- ja neuvontapalveluista neuvoja voivat kysyä myös nuorten vanhemmat ja muut nuorten parissa toimivat.

Nuorten taidetyöpaja
Nuorten taidetyöpaja tarjoaa työharjoittelua, toimintaa ja ohjausta 17-29 vuotiaille jyväskyläläisille nuorille. Tarjonta koostuu erimittaisista yhteisöllisistä pajajaksoista sekä nuorten yksilöohjauksesta.

Ohjaamo Jyväskylä
Opiskeluala hukassa, työtä ei löydy ja asioiden hoitaminen tuntuu vaikealta! Ohjaamo Jyväskylän eri alojen ammattilaiset auttavat 15–29-vuotiaita nuoria löytämään polkua opintoihin, työelämään ja omaan arkeen.

Ohjausta peruskoulun jälkeen
Työn tavoitteena on tarjota lisäohjausta ja tukea tarpeen mukaan peruskoulua päättämässä oleville nuorille. Yhteyttä voi ottaa, jos esimerkiksi tulevaisuuden suunnitelmat peruskoulun jälkeen eivät ole selkeät tai peruskoulun päättänyt nuori jää ilman opiskelupaikkaa..

Opetus

Opiskelija- ja kouluruokailu (Ruokapalvelu Kylän Kattaus)
Hyvin suunniteltu, maistuva kouluateria tukee koululaisen hyvinvointia ja vahvistaa terveyttä edistäviä ruokatottumuksia.

Opiskeluterveydenhuolto

Painovirhe
Nuorten ja nuorten aikuisten tekemä ja ideoima verkkojulkaisu. Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen ylläpitämä.

Parkour-alue
Kangaslammen toimintapuiston yhteyteen on rakennettu Suomen ensimmäinen parkour-alue. Alue on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Skeittipaikat
Kaupungin ylläpitämät skeittialueet tarjoavat käyttäjilleen turvallisia ja varusteiltaan toimintaan suunniteltuja harrastuspaikkoja.

Taiteen perusopetus
Taiteen perusopetus on koulun ulkopuolista taideopetusta.

Veturitallit
Nuorten ja nuorten aikuisten, kulttuurin ja luovuuden kohtaamispaikka sekä aktiivisen toiminnan keskus. Veturitalleilla järjestetään tapahtumia ja toimintaa ympäri vuoden. Avoimet illat alle kolmekymppisille nuorille joka arkipäivä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje