Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Rekrytointi » Kesätyöpaikat

Kesätyöt


Jyväskylän kaupunki tarjoaa joka kesä satoja kesätyöpaikkoja 15–28-vuotiaille koululaisille ja opiskelijoille. Tehtäviä on tarjolla sekä peruskoulun päättäneille että jo koulutusta ja työkokemusta omaaville opiskelijoille. Työsuhteen pituus vaihtelee kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen. Suurimpia työllistäjiä ovat kaupunkirakennepalvelut, terveyspalvelut, vanhuspalvelut sekä liikuntapalvelut. Kesätyöntekijä voi esimerkiksi avustaa vanhusten ja lasten hoidossa, toimia liikuntalaitoksessa valvojana, metsänhoitotöissä tai puistojen- ja viherrakennusalueiden työntekijänä.

Vuoden 2018 kesätyöt

Hakuaika Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 kesätyöpaikkoihin päättyi 28.2.2018. Jyväskylän kaupungin tarjoaman kesätyöpaikan sai tänä kesänä yhteensä 275 nuorta. Paikoista 131 meni eri alojen opiskelijoille ja 118 kesätyöpaikkaa vuosina 2001-2002 syntyneille nuorille. Liikunnallisiin Kesä-Jälkkäreihin valittiin 15 peruskoulun päättänyttä nuorta. Kylän Kattauksen viikon kestävän kesätyön sai 11 peruskoulun päättänyttä nuorta, joilla on suoritettuna hygieniapassi. Lisäksi tänä kesänä 100 nuorelle tarjoutuu mahdollisuus työllistyä uuden kesätyösetelin avulla paikallisiin yrityksiin. Kesätyösetelikokeilussa nuori sai kaupungilta 250 euron kesätyösetelin, jonka hän vie kesätyöpaikkaansa. Kesätöitä tarjoava yritys laskuttaa kaupunkia nuoren kesätyöjakson jälkeen.

Nuorten kesätyöpaikat ja kesätyösetelit arvottiin hakijoiden kesken. Jälkkäreiden ja Kylän Kattauksen kesätyöntekijät valittiin hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Ensimmäiset kesätyöpestit käynnistyivät kesäkuun alussa. Sekä Jyväskylän kaupungin omiin kesätyöpaikkoihin että kesätyösetelin saaneet nuoret tekevät 30 tunnin työviikkoa kahden viikon ajan. Palkkaa kaupungin nuorille kesätyöntekijöille maksetaan työmarkkinajärjestöjen yhteisen Tutustu työelämään ja tienaa – suosituksen mukaisesti 348 euroa. Kesätyösetelin saaneille maksetaan työehtosopimuksen mukaista koululaisen palkkaa. Palkan lisäksi nuorille karttuu työkokemusta, oppia erilaisista tehtävistä ja työpaikoista sekä työyhteisössä toimimisesta. Kesätyöntekijät sijoittuivat Jälkkärien lisäksi esimerkiksi kirjastoon, päiväkodeille, ikäihmisten palvelukeskuksiin ja liikuntapalveluihin.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje