Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Strategia ja hankkeet » Ohjelmat ja linjaukset » Resurssiviisaus Jyväskylässä

Resurssiviisaus Jyväskylässä

JYU.WISDOM-yhteisö turvaa luonnonvarat myös tuleville sukupolville

Jyväskylän yliopistoon perustettavan Resurssiviisausyhteisön viralliset avajaiset järjestetään 28.5.2018 kello 17.00-19.00 Jyväskylän yliopiston vanhassa juhlasalissa (S212).

Käytännön järjestelyjen takia ilmoittautuminen 24.5.2018 mennessä osoitteessa: https://www.jyu.fi/science/en/research/resource-wisdom/registration/jyu-wisdom

Lue lisää tästä linkistä.


Resurssiviisas - Resource Wise - Jyväskylä (esite/brochure)


Resurssiviisaus on kykyä käyttää erilaisia resursseja (luonnonvarat, raaka-aineet, energia, tuotteet ja palvelut, tilat, aika ja osaaminen) harkitusti ja hyvinvointia sekä kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Resurssiviisaus on resurssitehokkuutta kokonaisvaltaisempi määritelmä: siinä resurssien kulutusta tarkastellaan koko yhteiskunnan tasolla, osaoptimointia välttäen, jotta päästään kokonaisuuden kannalta parhaaseen lopputulokseen.

Resurssiviisautta voidaan edistää kiertotalouden, materiaalien elinkaarihallinnan, energia- ja materiaalitehokkuuden ja uusiutuviin energiamuotoihin siirtymisen kautta. Resurssiviisaan toimintatavan tarkoitus on edistää ihmisten hyvinvointia samalla kun vähennetään ympäristölle ja ihmisille haitallisia vaikutuksia.

Jyväskylän kaupunki on sitoutunut pitkäjänteisesti resurssiviisauden tavoitteluun; se haluaa olla viimeistään vuonna 2050 jätteetön, päästötön ja ylikulutukseton kestävän hyvinvoinnin kaupunki.

Resurssiviisauden teemat

Jyväskylän on kiertotalouden edelläkävijäkunta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje