Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Lastensuojelun avohuollon tukitoimet

Lastensuojelun avohuollon tukitoimet ovat lapsen ja perheen palveluja, joita järjestetään lastensuojelun avohuollon asiakkuudessa oleville lapsille. Tukitoimista sovitaan lapsen lastensuojelun asiakassuunnitelmassa. Asiakassuunnitelma tehdään yhdessä lapsen ja hänen vanhempiensa kanssa, ja se tarkastetaan ainakin kerran vuodessa. Joskus lapselle ja hänen perheelleen riittää lyhytaikainen lastensuojelun avohuollon tuki, toisinaan apua tarvitaan usean vuoden ajan.

Jokaisella lastensuojelun avohuollon asiakkaana olevalla lapsella on hänen asioista vastaava sosiaalityöntekijä. Lastensuojelun avohuollon sosiaalityötä tehdään yhdessä lapsen ja perheen kanssa. Lastensuojelun avohuollon sosiaalityö on tavoitteellista lapsen ja perheen auttamista ja tukemista. Sosiaalityöntekijä tapaa lasta ja hänen vanhempiaan tai muita läheisiä sekä työskentelee perheen yhteistyötahojen kanssa. Sosiaalityöntekijä seuraa ja arvioi, miten avohuollon tukitoimet auttavat lasta ja perhettä.

Avohuollon tukitoimia ovat lastensuojelun avohuollon sosiaalityö, perheohjaus, nuorten kanssa tehtävä Lotilan nuorisokodin avotyö, tukiperhe- ja lomakotitoiminta, ammatillinen tukihenkilötoiminta, kotipalvelu, perhekuntoutus, lapsen tai nuoren avohuollon sijoitus ja harkinnanvarainen taloudellinen tuki mm. lapsen harrastuksiin ja loma- ja virkistystoimintaan.

Lapsi, nuori ja hänen vanhempansa voivat saada apua ja tukea lapsiperheiden palveluista myös ilman lastensuojelun asiakkuutta. Ehkäiseviä, kaikille lapsiperheille tarkoitettuja sosiaalihuollon palveluja ovat muun muassa lapsiperheiden kotipalvelu ja tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta.

    Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
    Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje