Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Tukiperhe- ja lomakotitoiminta

Tukiperhe

Tukiperhe on lapsen ja perheen tukena silloin, kun perheen ja vanhempien omat voimavarat ovat heikentyneet tai perheen läheisverkosto puuttuu tai se on kaukana. Tukiperheviikonloppu tarjoaa lapselle ja vanhemmalle mahdollisuuden lepohetkeen. Lapsen elämään tukiperhe tuo lisäksi uusia kokemuksia ja tärkeitä ihmissuhteita.

Lapsi viettää tukiperheessä sovitusti pääsääntöisesti yhden viikonlopun kuukaudessa. Lapsi voi olla tukiperheessä myös pidemmän ajanjakson muina loma-aikoina. Lapselle tukiperhesopimus tehdään vuodeksi kerrallaan. Sopimusta tarkastetaan vuosittain, jolloin keskustellaan lapsen ja perheen tilanteesta sekä tukiperhejakson toimivuudesta. Jos tukiperhe on myönnetty lapselle lastensuojelun avohuollon tukitoimena, perheelle ei tule taloudellisia kustannuksia lapsen tukiperhejaksoista. Usein tukiperheet ovat lapsen elämässä useamman vuoden ajan. Tukiperhetoimintaan osallistuvat lapset ovat yli yksivuotiaita.

Jyväskylän kaupunki järjestää tukiperhetoimintaa yhteistyössä Keski-Suomen sijaishuoltoyksikön ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Lomakoti

Lastensuojelun avohuollon tukitoimena voidaan järjestää lomakotitoimintaa. Lomakotitoiminta on Pelastakaa Lapset ry:n toimintamuoto, lapsille joiden perheillä on niukka tukiverkosto. Lapsi voi olla lomakodissa kesä-, syys- tai hiihtolomalla, lomakotipäiviä lapsella voi olla n.10 päivää vuodessa.

Lisätietoja lomakotitoiminnasta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje