Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Lyhytaikainen perhehoito

Mattilan perhetukikeskus, lapsi sylissä. Kuvaaja Pirjo Ala-HynniläMikäli lastensuojelun perheille antamasta tuesta huolimatta lapsi ei voi asua kotonaan, lastensuojelulain mukaan perhehoitoa pidetään ensisijaisena vaihtoehtona alle 18-vuotiaalle sijoituspaikkaa tarvitsevalle.

Mattilan perhetukikoti tarjoaa lyhytaikaista perhehoitoa 14 jyväskyläläiselle lapselle. Perhehoitajat ovat perheitä, jotka antavat lapsille hoivaa ja turvalliset olosuhteet kasvuun. Perhehoitajat ovat osallistuneet perhehoitajalain mukaiseen valmennukseen ja he ovat sitoutuneet hoitoon. Perhehoitajat tekevät yhteistyötä Mattilan perhetukikodin sekä lasten biologisten vanhempien kanssa. Perhehoitajien tukena toimii kaksi päätoimista lyhytaikaisen perhehoidon ohjaajaa.

Lapset ovat perhehoitajien perheissä muutamista päivistä kuukausiin. Sijoituksen jälkeen lapsi voi palata kotiinsa tai hänelle etsitään pitkäaikaista hoitoa tarjoava sijaishuoltopaikka. Myös kiireellisissä kriisitapauksissa lapselle tulee ensisijaisesti tarjota kodin ulkopuolinen hoito perhehoitona.

Lisätietoa perhehoidosta http://www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/tukiperheeksi/perhehoito

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje