Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Lastensuojeluilmoitus

Lastensuojeluasia tulee vireille, kun lapsi, lapsen huoltaja tai joku muu lapsesta huolissaan oleva henkilö ottaa yhteyttä lastensuojeluun. Yhteydenoton voi tehdä soittamalla tai kirjeitse. Lastensuojeluilmoitukset käsitellään Tapionkadun sosiaaliasemalla.

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien yhteystiedot

Lasten ja perheiden kanssa työskentelevillä sosiaali- ja terveydenhuollon, päivähoidon, koulun, nuorisopalvelujen, seurakunnan ja poliisin sekä monilla muilla työntekijöillä on lastensuojelunlaissa erityinen ilmoitusvelvollisuus. Yhteydenotto lastensuojeluun tehdään usein yhteistyössä lapsen, nuoren ja hänen vanhempiensa kanssa.

Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä myös yksityinen henkilö, jolla on herännyt huoli lapsen ja perheen tilanteesta. Yksityinen henkilö voi tehdä ilmoituksen halutessaan nimettömänä ilman henkilötietojaan. Myös lapsi tai nuori tai hänen huoltajansa voivat ottaa yhteyttä lastensuojeluun ja hakea tukea ja apua. Yhteydenottoa kutsutaan pyynnöksi sosiaalihuollon tarpeen arvioimisesta.

Sosiaalihuoltolain mukainen yhteydenotto - lomake on tulossa.

Lastensuojeluilmoitus

Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä

puhelimitse:
014 266 0135

kirjallisesti:
Jyväskylän kaupunki
Tapionkadun sosiaaliasema
Tapionkatu 8
40100 Jyväskylä

Verkossa saähköisesti Hyvis.fi -sivuilla

Kiireellisissä lastensuojelun asioissa yhteydenotot virka-aikana p. 014 266 0135.

Kiireellisissä lastensuojelun asioissa yhteydenotot virka-ajan ulkopuolella
Kriisikeskus Mobileen
p. 014 266 7150

Ennakollinen lastensuojeluilmoitus (ilmoitus lastensuojelutarpeesta lasta odottavien vanhempien osalta)

Lapsen tai nuoren lastensuojelutarpeen selvitys käynnistyy yhteydenoton tai lastensuojeluilmoituksen saapumisen jälkeen. Jokainen yhteydenotto ja lastensuojeluilmoitus selvitetään.
Lastensuojelutarpeen selvitys

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje