Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Varhaisen tuen perheohjaus

Perheohjaus tarjoaa varhaista tukea ja apua lasta odottaville ja lapsiperheille, joissa on kouluikäisiä lapsia.

Vanhempien kanssa yhdessä keskustellen mietitään sopivia toimintatapoja ja ratkaisuja arjen haasteisiin. Työskentely on ennaltaehkäisevää ja maksutonta kotikäyntityötä, sisältäen neuvontaa ja palveluohjausta. Varhaisen tuen perheohjaus on sosiaalihuoltolain mukaista palvelua ja perustuu palvelutarpeen arvioon.

Tilanteita, joissa perheohjaaja voi olla avuksi, ovat esimerkiksi raskausaika monenlaisine tunteineen. Vauvan syntymän jälkeen uudessa elämäntilanteessa saattaa kaivata keskustelutukea ja arkeen käytännön vinkkejä. Toisinaan tahtoikäisen lapsen tai teini-ikäisen vanhempi voi tarvita tukea kasvatukseen liittyvissä haasteissa. Parisuhteen vaiheet pikkulapsiperheessä ovat myös keskeistä perhetyön sisältöä.

Vauvan unikoulussa unirytmit kuntoon.

Perheohjaajat toimivat tarvittaessa yhteistyössä esimerkiksi neuvolan ja päivähoidon kanssa.

Näin yhteyttä perheohjaukseen

perheohjauksen, kotipalvelun ja perhesosiaalityön yhteiseen päivystysnumeroon 014 266 3501

  • ma-to klo 8-14 HUOM! Toimisto suljettuna ti. 4.9.2018

Tarve tukiperheelle, lomakodille tai tukihenkilölle

Onko perheesi tukiperheen, lomakodin tai tukihenkilön tarpe9.essa?

Tarve tukiperheelle voi olla esimerkiksi silloin, kun perheellä ei ole tukiverkostoja ja arki on kuormittavaa. Tässä tilanteessa lapsi ja perhe voivat hyötyä tukiperheestä. Tukiperheessä käynnit ovat viikonloppuisin, useimmiten kerran kuukaudessa 1-2 yötä kerrallaan.

Lomakoti voi auttaa perheen tilannetta ja tarjota lapselle turvallisen paikan viettää lomaa esimerkiksi, kun perheen tukiverkostot ovat vähäiset.

Tukihenkilö on turvallinen lisäaikuinen perheelle, esimerkiksi yksinhuoltajaperheen lapsille. Tukihenkilö voi tulla kyseeseen myös silloin, kun vanhemmilla ei ole mielestään tarpeeksi aikaa tai jaksamista tehdä mukavia asioita yhdessä lapsen kanssa tai lapsella on tarve aikuisen tukeen.

Palvelu on sosiaalihuoltolain mukaista ja maksutonta palvelua.

Yhteydenotot: sosiaalityöntekijä Heidi Koski, p. 014 266 8125.

Suunta-vertaisryhmä alle 35-vuotiaille vanhemmille

Oletko alle 35-vuotias äiti tai isä ja etsit suuntaa työ- tai opiskeluelämään? Suunta-ryhmästä saat tukea muun muassa vanhemmuuteen, tulevaisuuden suunnitteluun, oman osaamisen ja ammatillisten tavoitteiden tunnistamiseen, sekä apua ja tietoa opiskelu- tai työmahdollisuuksien löytämiseen. Hae mukaan Suunta-vertaisryhmään, joka kokoontuu kevään aikana kerran viikossa, yhteensä 12 kertaa, 6.3. alkaen aamupäivisin Kortepohjassa.

Ryhmän ohjelma rakentuu osanottajien tarpeiden ja toiveiden mukaan. Toiminta on osanottajille maksutonta, myös aamiainen tai lounas tarjotaan. Ryhmän ajaksi on järjestetty lastenhoito. Ryhmän ohjaajina toimivat perheohjaaja Virpi Ojala-Holm ja kehittäjäsosiaalityöntekijä Tanja Tervanen.

Toiminnasta vastaavat Jyväskylän kaupunki ja Nuorten Ystävät ry. Toiminta on myös osa Keski-Suomen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa, jossa pyritään edistämään uuden maakunnan työelämä- ja perhepalveluiden yhteensovittamista

Lisätietoja ryhmän ohjaaja: virpi.ojala-holm(at)jkl.fi tai p. 014 266 3504 tai 050 340 7165.

____

Varhaisen tuen palveluiden palveluesimies on Piritta Jetsu, p. 014 266 3502

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje