Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Lapsiperheiden ja nuorten sosiaalipalvelut

Lapsiperheiden ja nuorten sosiaalipalvelut

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja virikkeitä tarjoavaan kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun ja huolenpitoon.

Varhaisen tuen perheohjaus
Varhaisen tuen perheohjaus tarjoaa varhaista tukea ja apua vauvaa odottaville kouluikäisten lasten perheille. Yhdessä keskustellen perheen kanssa mietitään sopivia toimintatapoja ja ratkaisuja arjen haasteisiin. Perheohjaus tarjoaa myös neuvontaa ja palveluohjausta. Työskentely on ennaltaehkäisevää ja maksutonta kotikäyntityötä.

Lapsiperheiden kotipalvelu
Lapsiperheille tarkoitetun kotipalvelun tarkoituksena on vahvistaa perheiden hyvinvointia ja varmistaa lapsiperheen arjen toimivuutta. Palvelua voivat saada sellaiset lapsiperheet, joilla on tarvetta tilapäiseen lastenhoitoapuun. Lastenhoidon lisäksi apu voi olla välttämätöntä kodinhoitoa, kuten esimerkiksi imurointia, ruoan laittamista tai pyykinpesua.

Perheneuvola
Perheneuvola on Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveystoimen palvelu, jonka tehtävä on tukea lapsiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa. Lasten asioissa palvelut on tarkoitettu pääosin alle 13-vuotiaille lapsille.

Lastensuojelu
Lastensuojelutyöllä autetaan lasta ja tuetaan vanhempia, huoltajia ja muita lapsen läheisiä lapsen kasvatuksessa ja huolenpidossa. Lastensuojelu edistää lapsen suotuisaa kehitystä ja hyvinvointia, ehkäisee lapsen ja perheen ongelmia sekä auttaa saamaan apua vaikeuksissa riittävän varhain. Lastensuojelun asiakkaana on aina lapsi tai nuori - etusijalla on lapsen etu.

Nuorisovastaanotto
Nuorisovastaanotto on 13–22-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille tarkoitettu palvelu mielenterveys-, päihde- ja psykososiaalisten ongelmien arviointiin ja lyhytaikaiseen hoitoon. Huolet voivat liittyä esimerkiksi päihteisiin, mielialaan, pelaamiseen, perheen ristiriitoihin tai seksuaalisuuteen.

Nuorten aikuisten palvelukeskus
Nuorten aikuisten palvelukeskuksen eli J-Napin 18–29-vuotiaat jyväskyläläiset nuoret, jotka haluavat ja tarvitsevat kiinnipitävää, välittävää ja pitkäaikaista ohjausta ja tukea, ja joiden asiat ovat supersolmussa.

Sosiaaliasemat
Sosiaalityön palveluista saat tukea, apua ja neuvoja erilaisissa taloudellisissa ja sosiaalisissa pulmatilanteissa.

Toimeentulotuki
Kunta voi harkintansa mukaan myöntää täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea sellaisiin erityisiin menoihin, joita perustoimeentulotuki ei kata. Perustoimeentulotukipäätös tulee olla ratkaistu Kelassa ennen täydentävän tai ehkäisevän toimeentulotuen ratkaisua.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje